Τα 13 έγγραφα που ζήτησε η ΕΕΑ από Ξάνθη, ΠΑΟΚ, RFA και ανιψιό Σαββίδη σύμφωνα με διαρροή του Ολυμπιακού

Η υπόθεση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη για την πώληση του ξενοδοχείου και των προπονητικών εγκαταστάσεων των Πηγαδίων μπορεί να αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου, ωστόσο μια πρώτη συζήτηση έγινε.

Σε εντελώς ανεπίσημο επίπεδο, καθώς επισήμως δεν παραστάθηκε κανείς από τους δικηγόρους λόγω της στάσης εργασίας που είχε εξαγγελθεί από τον Δικηγορικό Σϋλλογο, έγινε γνωστο από ερυθρόλευκα μέσα ότι στο διάστημα της παραμονής τους στα γραφεία της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζήτησε από ΠΑΟΚ και Ξάνθη μια σειρά από πολύ σοβαρά έγγραφα, τα οποία οφείλουν να προσκομίσουν άμεσα.

Μάλιστα, το ίδιο οφείλει να κάνει και η εταιρεία RFA, αλλά και ο φερόμενος ως ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννης Καλπαζίδης, ο οποίος πάντα σύμφωνα με την καταγγελία είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας που αγόρασε τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης και το ξενοδοχείο της.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσαν με διαφορά ολίγων λεπτών μέσα που φέρονται να έχουν σχέσεις ή να ελέγχονται ευθέρως από την διοίκηση του Ολυμπιακού (χωρίς να έχει υπάρξει διάψευση αυτής της πληροφορίας), η ΕΕΑ ζήτησε τα εξής έγγραφα από τις δύο ΠΑΕ και τους εμπλεκόμενους:

-Συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών ΠΑΕ Ξάνθης από ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ σε INSPORTS IKE, που θα φαίνεται και το τίμημα και τα παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων, όπως και η απόφαση του ΔΣ της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ για πώληση.

-Συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών VIALAND ΑΕ, από ΠΑΕ Ξάνθη σε Πανόπουλο και Συγγελίδη, όπου θα φαίνεται και το τίμημα. Παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων και αποφάσεις ΔΣ ΠΑΕ Ξάνθης και VIALAND AE, για αγορά και πώληση.

-Συμφωνητικό μεταβίβαση μετοχών VIALAND AΕ, από Πανόπουλο και Συγγελίδη σε RFA, όπου θα φαίνεται και το τίμημα. Παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων και αποφάσεις ΔΣ VIALAND AE και RFA.

-RFA: Οικονομικά στοιχεία περιόδου ‪2013-2018 και 1/1 έως 30/11 του 2019. Αυξήσεις, μειώσεις κεφαλαίου.

-Δάνεια: Από ποιον έλαβε και αποπληρωμή τους (αναλυτικά δόσεις αποπληρωμής, υποβάλλοντας σχετική σύμβαση).

-Κύκλος εργασιών-αποτελέσματα ‪2013-2018.

-Φορολογικές δηλώσεις μετόχων RFA (Καλπαζίδης), περιόδου ‪2013-2018.

-Επιχειρηματικές δραστηριότητες RFA στην Ελλάδα.

-Εκπροσώπηση RFA από 2013-σήμερα.

-Μετοχολόγιο ΒΙΑΜΑΡ από 1/1/2018 έως σήμερα.

-Μετοχολόγιο INSPORTS IKE από ίδρυση έως σήμερα.

-Φορολογικές δηλώσεις ‪2016-2018 των Συγγελίδη και Πανόπουλου.

-Ισοζύγιο τελευταίου βαθμού ΠΑΕ Ξάνθης στις 30/11/2019 με πλήρη ανάλυση πελατών-προμηθευτών. Αντίστοιχα στοιχεία και για την RFA.