Συλλήψεις στις Σέρρες για εκβιασμούς και χειραγώγηση αγώνων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εκβίασαν καταστηματάρχες για παροχή προστασίας στην περιοχή των Σερρών, ενώ εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό με εγκατάσταση παράνομου λογισμικού και ιστοσελίδας σε έξι πρακτορεία ΟΠΑΠ και χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου ερασιτεχνικών κατηγοριών, εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνελήφθησαν δύο ομογενείς ως συνδιευθύνοντες και 3 Έλληνες ως μέλη της οργάνωσης, ενώ διαπιστώθηκε η επιπλέον συμμετοχή 19 ατόμων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 43χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε σε υπηρεσία στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη πρόεδροι ερασιτεχνικών ομάδων, ποδοσφαιριστές και διαιτητές. Δεν διευκρινίζεται όταν γίνεται αναφορά σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα αν αυτό είναι το τοπικό της ΕΠΣ Σερρών ή αν αφορά ενδεχομένως και την Γ’ Εθνική, όπου οι σερραϊκές ομάδες μτέχουν στον ίδιο όμιλο με αυτές της Θράκης, καθώς και αυτή η κατηγορία είναι ερασιτεχνική ενώ επιπροσθέτως είναι γεγονός ότι οι αγώνες της φιλοξενούνται σε κουπόνια στοιχηματικών εταιρειών.

Και σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση, όπως και στο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που επίσης εξαρθρώθηκε πρόσφατα στην περιοχή, τα μέλη της για να μην γίνουν αντιληπτά χρησιμοποιούσαν φράσεις όπως «μανάβικο», «εργαλείο», «είμαι ο γιατρός σας» και άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του metrosport, «ένας εκ των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος δήλωνε ότι είχε βαριά αναπηρία από το 2009, πράγμα που δεν ισχύει σύμφωνα με την αστυνομία ενώ μέλη της ομάδας εισέπρατταν επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης».