Βγήκαν στη φόρα τα έγγραφα του «εμφυλίου» στον Εθνικό! Χαράτσι 3.800 ευρώ ζήτησε το μπάσκετ από το βόλεϊ για τις διαφημίσεις

Σε άλλη φάση περνάει πλέον ο εν εξελίξει εμφύλιος πόλεμος μέσα στις τάξεις του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς από τα λόγια και τις ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές κοκορομαχίες διαφόρων παραγόντων, φτάνουμε πλέον στην αποκάλυψη εσωτερικών εγγράφων του συλλόγου που δείχνουν περίτρανα αυτό που όλη η πόλη συζητά εδώ και χρόνια αλλά έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του τους τελευταίους μήνες.

Ο εμφύλιος μέσα στις τάξεις του συλλόγου ανάμεσα στους βολεϊκούς κατά βάση από τη μία πλευρά και τα υπόλοιπα τμήματα υπό την διοίκηση του Ερασιτέχνη από την άλλη, βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους. Στο πλαίσιο αυτού του εμφυλίου προφανώς ανάγεται και η διαρροή επίσημου εγγράφου της εσωτερικής αλληλογραφίας του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης που έφερε στη δημοσιότητα το volleynews.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το έγγραφο αυτό «αποκαλύπτει μόνο ένα μέρος από τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια με αρχικό στόχο την αφαίμαξη των εσόδων του τμήματος βόλεϊ ανδρών (Τ.Α.Α.) και απώτερο σκοπό τη διάλυση του τμήματος».

Το πλήρες κείμενο του δημοσιεύματος συνεχίζει ως εξής:

«Το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 27 Ιουλίου 2016 υποχρεώνει το τμήμα Τ.Α.Α. (βόλεϊ ανδρών) να πληρώσει χαράτσι στο τμήμα μπάσκετ του ίδιου συλλόγου (!) για χρήση του χώρου των διαφημίσεων εντός του γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» στην Αλεξανδρούπολη το οποίο να σημειωθεί πως είναι Δημοτικό Γυμναστήριο. Aπίστευτο; Κι όμως…

Όπως φαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο σημερινός πρόεδρος του Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης Α.Μ. ο τότε έφορος του βόλεϊ Α.Χ. (που φέρεται να έχει κάνει και το αίτημα) και ο έφορος καλαθοσφαίρισης Γ.Π. και αφορά την αγωνιστική περίοδο 2016-17 το τμήμα βόλεϊ «υποχρεούται» να αποπληρώσει στο τμήμα μπάσκετ (επαναλαμβάνουμε του ίδιου συλλόγου) το ποσό των 3.800 Ευρώ προκειμένου να… παραχωρήσει το τμήμα μπάσκετ τέσσερις διαφημιστικούς χώρους 2,5μ.χ1,5μ. που βρίσκονται παραπλεύρως των δύο ρακετών αλλά και δύο κυκλικές στο χώρο των ελευθέρων βολών. Μάλιστα όπως αναφέρεται η αποπληρωμή του βολεϊ στο μπάσκετ πρέπει να γίνει μέχρι 31 Μαρτίου 2017 δηλαδή πριν καν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος!

Το έγγραφο δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου και από περιεχόμενο αλλά και διαβάθμιση είναι άκυρο και διάτρυτο.

Αποδεικνύει όμως γιατί το τμήμα του βόλεϊ βάλλεται πανταχόθεν και κυρίως γιατί δεν φτάνουν ποτέ στο ταμείο του τα έσοδα που υπήρξαν ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν.

Και δεν είναι το μόνο το συγκεκριμένο έγγραφο…

Το volleynews.gr έχει στη διάθεση του αδιάσειστα στοιχεία με έγγραφα της αλληλογραφίας του συλλόγου που αποκαλύπτουν το οργανωμένο σχέδιο να διαλυθεί το τμήμα του βόλεϊ του Μ.Γ.Σ.Εθνικός προς όφελος άλλων ομαδικών αθλημάτων και κυρίως του μπάσκετ που διεκδικεί όλο και περισσότερες προπονητικές ώρες αγώνων και ακαδημιών.

Στο έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα, οι μπασκετικοί με το νόμο του ισχυρού αποφασίζουν και διατάσσουν (βλέπε επιστολή) μισθώνοντας το χώρο του γυμναστηρίου στο τμήμα του βόλεϊ.

Απίθανα πράγματα και υπόλογες καταστάσεις που πλήττουν το κύρος του ιστορικού συλλόγου και δίνουν εν μέρει μία εξήγηση γιατί το τμήμα έφτασε να μη μπορεί να καλύψει ούτε τα σάντουιτς των αθλητών.

Μεγάλη ευθύνη έχει και η Δημοτική αρχή καθώς δεν επεμβαίνει δυναμικά για να δώσει λύσεις παρότι οι επιστολές και οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση είναι γνωστές σε όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ.

Αλήθεια ποιος έδωσε το δικαίωμα στο τμήμα μπάσκετ να κόβει χαράτσια 3.800 Ευρώ μέσα στο δημοτικό γυμναστήριο;

Μήπως οι μπασκετικοί στην Αλεξανδρούπολη θα πρέπει να πληρώνουν φόρο τιμής στο βόλεϊ;

Πότε θα σοβαρευτούν και πότε θα ελεγχθούν επιτέλους οι παράγοντες του Μ.Γ.Σ.Εθνικός;

Πότε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα ασχοληθεί με το που πηγαίνουν οι βοήθειες και οι ενισχύσεις που δίνει και κυρίως πότε θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για να πατήσει στα πόδια του το ΤΑΑ;

Θα αναμένουμε τις αντιδράσεις μέχρι την επόμενη αποκάλυψη που επίσης θα συζητηθεί και αφορά ποσό που δόθηκε πρόσφατα από φορέα αλλά δεν έφτασε ποτέ στο τμήμα του βόλεϊ».