Θυμήθηκαν επιτέλους να εκμεταλλευτούν το Υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο Δήμου Κομοτηνής (+photos)

H κατάσταση που επικρατεί στο υπαίθριο αθλητικό κέντρου Δήμου Κομοτηνής, πίσω από το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, αποτελεί ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινότητα. Εκεί, ένα άλλοτε υπαίθριο κέντρο λειτουργικό, έχει καταντήσει έρμαιο βανδάλων, με τις εικόνες να ομοιάζουν περισσότερο σε «βομβαρδισμένο» τοπίο, παρά δημόσιο αθλητικό χώρο.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα “Χρονος” σε πρόσφατο δημοσίευμά της, συχνά είναι τα αιτήματα δημοτών, που ζητούν καθαρισμό, εξωραϊσμό και αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου χώρου. Αυτά τα αιτήματα έβαλε κάτω η προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά και η νυν, εντάσσοντας έστω και με μεγάλη καθυστέρηση το αθλητικό αυτό κέντρο στην εργολαβία ανάπλασης κοινόχρηστων που εκτελεί αυτό το διάστημα εργασίες σε διάφορα σημεία της πόλης.

Οι εργασίες -σε πρώτο χρόνο- αφορούν καθαρισμό της περιοχής, την αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ, την τοποθέτηση ελαστικού τάπητα καθώς και άλλες εργασίες, όπως φωτισμού. Οι  αρμόδιοι υπολογίζουν οι παρεμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη του ’20. Σε δεύτερο χρόνο, βούληση της δημοτικής αρχής είναι να επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση τα ‘σπιτάκια’ που βρίσκονται εντός του οικοπέδου.

Δέσμευση της εφημερίδας «Χρόνος» (αλλά και του ThrakiSportS) είναι την πρόοδο του έργου να την παρακολουθούμε από κοντά, για να δούμε το εάν πράγματι το υπαίθριο αυτό κέντρο θα αποτελέσει με τα χρόνια ξανά αθλητικό «πνεύμονα» του τόπου ή αν θα παραμείνει «βομβαρδισμένο» τοπίο….