Προς αναβολή η υπόθεση του ιδιοκτησιακού της Ξάνθης στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού

Για την προσεχή Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στην ημερήσια διάταξη της οποίας έχει ενταχθεί η υπόθεση της καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για το περίφημο θέμα της «πολυϊδιοκτησίας».

Για εκείνη την ημέρα και ώρα έχουν κληθεί μάλιστα όλα τα εμπλεκόμενα σωματεία, συμπεριλαμβανομένης της καταγγελόμενης ΠΑΕ Ξάνθη, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά του καταγγέλλοντα ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ενώπιον της ΕΕΑ αναμένεται να βρεθούν οι νομικοί εκπρόσωποι των τριών ομάδων και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι, να καταθέσουν τα όποια στοιχεία διαθέτουν και να δώσουν εξηγήσεις στα μέλη της Επιτροπής, η οποία θεωρείται «οιωνεί δικαστήριο».

Ωστόσο είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει αναβολή στην υπόθεση και από την στιγμή που θα συμβεί κάτι τέτοιο, το πιθανότερο είναι η όποια συζήτηση να γίνει μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και πρακτικά να μείνει στην αφρό της επικαιρότητας για πολύ παραπάνω καιρό, κάτι που μόνο προς το συμφέρον της Ξάνθης δεν είναι (αφού ακόμα και σε περίπτωση «αθώωσης» θα παραταθεί το διάστημα της «ρετσινιάς» που θα μείνει). Ο λόγος;

Το γεγονός ότι θα πραγματοποιήσουν τρίωρη αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι για την κίνηση της κυβέρνησης να επαναφέρει το «αγωγόσημο» στις αναγνωριστικές αγωγές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε αποχή στις 19 Δεκεμβρίου από τις 12.00 έως το 15.00 κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο θέατρο «Ακροπόλ». Συνεπώς το χρονικό διάστημα της αποχής περιλαμβάνει και τον χρόνο κατά τον οποίο συνεδριάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το ζήτημα μπορεί να ξεπεραστεί αν ζητήσουν εξαίρεση οι δικηγόροι των εμπλεκόμενων ΠΑΕ λόγω της μείζονος σημασίας του θέματος ή αν ο πρόεδρος της ΕΕΑ με βάση αυτό το νέο δεδομένο, επιλέξει να αλλάξει την ώρα έναρξης της συνεδρίασης της Επιτροπής, πηγαίνοντάς την είτε μια ώρα νωρίτερα είτε τρεις ώρες αργότερα. Ωστόσο τέτοιες αλλαγές, μόλις 48 ώρες πριν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης μόνο εύκολο δεν είναι, με δεδομένη την γραφειοκρατική διαδικασία που χρειάζεται για μια τέτοια αλλαγή…