Με καταγωγή από την Θράκη ο νέος Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα!

Καθήκοντα πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα αναλαμβάνει ο ομογενής διπλωμάτης Αρθουρ (Αθανάσιος)Σπύρου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μαρίζ Πέιν.

Οπως αναφέρει η «Canberra Times», ο Σπύρου διαδέχεται την μέχρι πρότινος πρέσβη της Αυστραλίας, Κέιτ Λόγκαν (Kate Logan), ενώ θα έχει υπό την αρμοδιότητά του και άλλες δυο χώρες, και συγκεκριμένα τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, με έδρα όμως την Αθήνα. Πρόκειται για το νέο σταθμό στη σταδιοδρομία του ομογενούς διπλωμάτη, μετά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και υπηρετούσε μέχρι σήμερα.

«Η Αυστραλία έχει μια διαρκώς αναπτυσσόμενη εμπορική σχέση με την Ελλάδα. Το 2018, οι συναλλαγές σε υπηρεσίες και αγαθά ανήλθαν στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η ταξιδιωτική συμφωνία ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ελλάδα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες. Η Αυστραλία έχει πολύ καλές σχέσεις και επιθυμεί να επεκτείνει τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία», ανέφερε η κ. Πέιν, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σπύρου.

Με πολλά χρόνια θητείας ως διπλωμάτης, ο Αρθουρ Σπύρου έχει υπηρετήσει κατά το παρελθόν στη Ναουρού, την Κουάλα Λουμπούρ και το Παρίσι, ενώ είχε διευθυντικά καθήκοντα στις διπλωματικές αποστολές στο Βιετνάμ, το Λάος και τη Μιανμάρ. Εχει σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Πανεπιστήμιο Monash. Εντάχθηκε στο Διπλωματικό Σώμα από το 2000 και θεωρείται πλέον ιδιαίτερα έμπειρος.

Ο Αρθουρ Σπύρου κατάγεται από την Κομοτηνή και είναι ομογενής πρώτης γενιάς. Ο πατέρας του ήταν το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΤ στην Αυστραλία, Μιλτιάδης Σπύρου (Milton Spyrou), ο οποίος έφυγε από την ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ηλικία 85 ετών, στην Αθήνα, όπου και είχε επιστρέψει.

Εκτός από τη σχέση που έχει με την Ελλάδα, λόγω της ελληνικής καταγωγής του, του έχει ανατεθεί και κατά το παρελθόν αποστολή στην Αθήνα και, συγκεκριμένα, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το 2004, όπως αναφέρεται και στο βιογραφικό του.

Πηγή: https://inkomotini.news