Γ’ Εθνική: Τα μάτια στην Αλεξανδρούπολη, πρόωροι τελικοί για Ορφέα Ξάνθης και Ζυγό στο φινάλε του α’ γύρου (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με τους αγώνες της 13ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου συνεχίζεται το πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι τέσσερις ομάδες από την Θράκη μάχονται για τον στόχο της παραμονής, αφού οι 2 είναι κατά πολύ κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, ο Άρης Αβάτου πάνω από αυτην και η Αλεξανδρούπολη οριακά σε αυτήν.

Ξεκινάμε από το Θρακιώτικο ντέρμπι όπου η Αλεξανδρούπολη υποδέχεται τον Αρη Αβάτου, όπου στα 3 χρόνια του στην Γ’ Εθνική είναι Θρακοφάγος και ομάδα δύσκολα ηττάται από ομάδα της περιοχής. Η Αλεξανδρούπολη του Νίκου Ουσταμπασίδη που δεν έχει απουσίες με 13 βαθμούς θέλει την τέταρτη νίκη της στο Φώτης Κοσμάς (3-1-1 εντός με τερματα 6-3), απέναντι σε μια ομάδα με παρόμοιους στόχους (16 βαθμούς). Ο νεανικός Αρης Αβατου του Αλέξη Ξανθόπουλου που δεν θα έχει το εργαλείο Χακάν Βελή, βρίσκεται στην 5η θέση και θέλει σε ένα ακόμα αγώνα να διατηρήσει το αήττητό του. Εκτός Ξάνθης έχει σε 5 αγώνες 1-3-1 και τέρματα 5-7.

Πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα στην Δόξα Κάτω Καμήλας (16 βαθμοί) έχει ο Ορφέας (9 βαθμοί) ψυχολογικά ανεβασμένος μετά την νίκη ανάσα κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης. Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή θα είναι ενισχυμένη με Τσέκο, Καραγκιόζη και Βουλγαρίδη, δεν θα έχει τον Τζαμπαζ. Εκτός έδρας έχει σε 5 αγώνες 1-2-2 με τέρματα 5-7, απέναντι στην έμπειρη Καμήλα που έχει στις Σέρρες 4 νίκες και 2 ήττες. Η ήττα για τους Ξανθιώτες είναι καταστροφικό αποτέλεσμα.

Τελος δυσκολη αποστολή έχει ο ελλειπής Ηρακλής Ζυγού (7 βαθμοί) κόντρα στον πρωτοπόρο Νέστο Χρυσούπολης (27 βαθμοί). Η ομάδα του Δημητριάδη θα παλέψει όπως κάνει από την αρχή όλα τα παιχνίδια αλλα οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της. Στην Γενισέα έχει σε 6 αγώνες 1-3-2 με τερματα 6-6, ενω ο Νέστος έχει εκτος Χρυσούπολης 5 νίκες και 1 ήττα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια στο ματς της αγωνιστικής ο Πανσερραικός αναμετράται στο Κιλκις, ενω ο Πανδραμαικός φιλοξενείται από την καταδικασμένη Δόξα Θεολόγου και θέλει να πλησιάσει την κορυφή. Τέλος σημαντικά παιχνίδι και για τους Θρακιώτες είναι αυτό της Πέρνης που φιλοξενεί το Παραλίμνιο, με τον Αετλο Ορφανού να κάνει το ρεπό του.

Αναλυτικά το προγραμμα:
Ενωση Αλεξανδρούπολης – Αρης Αβατου
Κιλκισιακός – Πανσερραϊκός
Κεραυνός Πέρνης – Απόλλων Παραλιμνίου
Ηρακλής Ζυγού – Νέστος Χρυσούπολης
Δόξα Κάτω Καμήλας – Ορφέας Ξάνθης
Δόξα Θεολόγου Ποτου – Πανδραμαϊκός
ΡΕΠΟ: Αετός Ορφανού