«Έχουμε την διεισδυτικότητα να βρούμε την αλήθεια αν κρύβεται ο Σαββίδης πίσω από τον Πανόπουλο»

Μπορεί να είναι μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αίσθηση προκαλεί ωστόσο ότι… μιλάει ακόμα και για θέματα που θα κρίνει η συγκεκριμένη επιτροπή και βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση. Ο λόγος για την Ειρήνη Μαρούπα, η οποία παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis της Θεσσαλονίκης και μίλησε για την καταγγελία του Ολυμπιακού για τις σχέσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη και το θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Η Ειρήνη Μαρούπα έκανε γνωστό ότι το ζήτημα θα απασχολήσει την ΕΕΑ στη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης (19/12) και χαρακτήρισε σοβαρή την καταγγελία. Παράλληλα, η Μαρούπα τόνισε ότι στην ΕΕΑ όλα τα μέλη έχουν την υπευθυνότητα αλλά και την διεισδυτικότητα να διακριβώσουν την αλήθεια στην υπόθεση βασιζόμενοι σε αποδείξεις και όχι εικασίες, μετά φυσικά και από τα στοιχεία που θα παραθέσουν οι εμπλεκόμενες ομάδες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του MetroSport.

«Υπάρχει μια σοβαρή καταγγελία του Ολυμπιακού που αφορά την ΠΑΕ Ξάνθη και τη σχέση που μπορεί να έχει με τον κ. Σαββίδη διά μέσου της εταιρείας Vialand, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης. Με τα πρόσωπα που φέρονται να είναι ιδιοκτήτες της Vialand.

Ένα άλλο θέμα είναι η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία ενδεχομένως να έχει γίνει πριν δοθεί άδεια από την ΕΕΑ τον Μάρτιο του 2019. Είναι μια σοβαρή καταγγελία και όλα τα μέλη της επιτροπής έχουμε την υπευθυνότητα και τη διεισδυτικότητα να διαγνώσουμε την αλήθεια. Να την διακριβώσουμε με αποδείξεις και με έναν τρόπο που δεν θα είναι αντίθετος σε αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Διότι πολλές φορές, η αλήθεια κρύβεται πίσω από φαινομενικές πραγματικότητες που δημιουργούνται προκειμένου να αποκρυβεί ο πραγματικός ιδιοκτήτης μιας ομάδας.

Αυτό που πρέπει να διαγνωστεί είναι αν ο κ. Σαββίδης ασκεί πραγματική διοίκηση μέσω άλλων εταιρειών ή μέσω παρένθετων προσώπων ή αν δεν έχει πραγματικά καμία σχέση και η ιδιοκτήτρια του προπονητικού κέντρου είναι τελείως άσχετη από τη ομάδα που διοικεί και τη ΠΑΕ Ξάνθη.

Την Πέμπτη έχει μπει το θέμα από τον κ. πρόεδρο στην ημερήσια διάταξη. Έχουν κληθεί όλες οι εμπλεκόμενες ομάδες, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θέλω να πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί και η αλήθεια».

Κλείνοντας η Ειρήνη Μαρούπα είπε στον παρουσιαστή της εκπομπης Γιώργο Μπουζο: «Επειδή παρατηρώ μια έξαρση του συναισθήματος των οπαδών σε όλες τις ομάδες, οι οπαδοί δεν πρέπει να είναι τυφλοί. Και δεν πρέπει να είναι οπαδοί ενός ψέματος σε όποια ομάδα κι αν ανήκουν. πρέπει να είναι ταγμένοι με την αλήθεια και όχι με τα συ,φέροντα του όποιου ιδιοκτήτη της ομάδας τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείνουμε τα μάτια αν κάποιος κάνει κάτι που αντιβαίνει στο νόμο».