Αίσθηση και… ερωτηματικά από την παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στα Πηγάδια για το Ξάνθη-ΑΕΚ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε σε αρκετό κόσμο η παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στα επίσημα των Πηγαδίων, όπου παρακολούθησε τον αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ.

Η παρουσία του ανώτατου πολιτικού παράγοντα της περιοχής στο γήπεδο σε μια τέτοια κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ξάνθη, που βάλλεται ως ΠΑΕ από πολλές πλευρές με αρκετούς να ζητούν ακόμα και τον υποβιβασμό της, αναμφισβήτητα θα μπορούσε να αποτελεί ισχυρό μήνυμα στήριξης της θρακιώτικης ομάδας.

Ο Χρήστος Μέτιος εξελέγη στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου έχοντας την ισχυρή στήριξη του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ και διαθέτει πολύ στενές σχέσεις με το περιβάλλον του πρωθυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Ωστόσο η παρουσία του στα Πηγάδια δεν σημαίνει απαραίτητα στήριξη στην ομάδα της Ξάνθης, όπως θα μπορούσε να ερμηνευτεί.

Ο λόγος είναι το γεγονός ότι ο Μέτιος επέλεξε τον συγκεκριμένο αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ για να πάει στα Πηγάδια. Άλλες δύο φορές έχει θεαθεί στο Xanthi FC Arena από τότε που εξελέγη Περιφερειάρχης και αμφότερες ήταν σε αγώνες της Ξάνθης με την ΑΕΚ. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Περιφερειάρχη επίσης, γνωρίζουν ότι η οπαδική του συμπάθεια από τα παιδικά του χρόνια στην Γρατινή ήταν προς την ομάδα της Ενωσης.

Συνεπώς μπορεί σε πρώτη φάση να δίνεται η αίσθηση της στήριξης της Ξάνθης στον εν εξελίξει «πόλεμο», δεδομένου ότι είναι η μοναδική ομάδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Super League, ωστόσο δεν αποκλείεται τελικά η επιλογή της παρακολούθησης του συγκεκριμένου αγώνα να οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο όνομα του αντιπάλου της Ξάνθης.

Την απάντηση την ξέρει ο ίδιος ο περιφερειάρχης. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να δουν αν ο Χρήστος Μέτιος θα δώσει το «παρών» ξανά στα Πηγάδια στις προσεχείς αγωνιστικές ή όχι. Άλλωστε το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι δεν αργεί. Ερχεται άμεσα, την προσεχή Τετάρτη, με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Συνεπώς, όποιος θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του ΑΟΞ, έχει σε αυτό το ματς πεδίον δόξης λαμπρό να το πράξει…