Βάλλεται από παντού η Ξάνθη! Άνοιξε φάκελος (και) στην Επιτροπή Αδειοδότησης με κίνδυνο -6 βαθμών και απαγόρευσης μεταγραφών

Το ότι η ΠΑΕ Ξάνθη βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την σφοδρή και ολομέτωπη επίθεση από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τα μέσα ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ανεξάρτητα από το αν έχει δίκιο ή όχι.

Σε ακόμα πιο δεινή την φέρνουν οι νεώτερες εξελίξεις που σταθερά αποκαλύπτονται από φιλοολυμπιακά μέσα. Ως γνωστόν η υπόθεση εξετάζεται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο ο κλοιός για την Ξάνθη σφίγγει ακόμα περισσότερο και βρίσκεται στα «σχοινιά» απο παντού, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα to10, η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στην Ξάνθη με το οποίο ανοίγει έρευνα για την ανάκληση της άδειας της!

Η είδηση σε μια πρώτη αναζήτηση πληροφοριών από το ThrakiSportS δείχνει να επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενημέρωσαν το ThrakiSportS ότι η έρευνα άνοιξε μετά από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και σε αυτήν την Επιτροπή. Δηλαδή ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά κατέθεσε αίτημα ανάκλησης της άδειας της Ξάνθης και στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να ανοίξει σχετικός φακελος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι σε περίπτωση που ανακληθεί η άδεια, η ποινή από την συγκεκριμένη Επιτροπή Αδειοδότησης ΔΕΝ είναι υποβιβασμός αλλά αφαίρεση έξι βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και απαγόρευση μεταγραφών! Είναι η ίδια ποινή δηλαδή που αντιμετωπίζει φέτος ο Πανιώνιος που εξ αρχής δεν εξασφάλισε άδεια και την οποία είχε πέρυσι ο Παναθηναϊκός.

Όπως φάνηκε και απο τη συνεδρίαση της Super League την Πέμπτη με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα να πέσει από το προσκήνιο της επικαιρότητας. Πλέον η Ξάνθη βρίσκεται απολογούμενη σε δύο Επιτροπές.

Ως γνωστόν σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της ΕΕΑ όπου η ποινή είναι υποβιβασμός αν όντως αποδειχθεί απο τις αρμόδιες αρχές πως είναι πραγματική η αγορά των εγκαταστάσεων της Ξάνθης απο συγγενικό πρόσωπο του Σαββίδη και επιπλέον αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο οδηγεί σε απόλυτο έλεγχο την ΠΑΕ Ξάνθη από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.