Η πρώτη (και μόνη) στήριξη του ΑΟΞ από μέλος του Κοινοβουλίου! Και δεν είναι από βουλευτή της Ξάνθης…

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός φρόντισε από την πρώτη στιγμή που ανέδειξε το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ξάνθης να το σηκώσει σε όλα τα μέτωπα. Και ανάμεσα σε αυτά ήταν και η ανάδειξη του θέματος στη Βουλή από έναν βουλευτή Πειραιά της ΝΔ.

Θα περίμενε κανείς την ίδια στιγμή να αρχίσουν δηλώσεις στήριξης της Ξάνθης, τουλάχιστον από τους βουλευτές της Ξάνθης. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής. Η αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο έχει έρθει από έναν βουλευτή μεν, αλλα με δήλωση σε ραδιόφωνο δε.

Είναι βουλευτής Θράκης αλλά όχι της Ξάνθης. Αυτός που σήκωσε το ανάστημα είναι ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Έκανε δηλώσεις σχετικές με το θέμα στον FM100. Αναλυτικά, είπε:

«Θα ήθελα να κάνω έκκληση προς όλους και κυρίως προς την Αθήνα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να παίζουνε παιχνίδια εκεί, ούτε με τον αθλητισμό, να αφήσουνε την κατάσταση να εξελιχθεί ομαλά, διότι όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που έχουν έρθει κατά καιρούς να επενδύσουν στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτοί που μας έχουν κρατήσει όρθιους, είτε το περάσανε το κεφάλαιο τους μέσα από τον αθλητισμό, είτε μέσα από επενδύσεις συγκεκριμένες που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Είναι κρίμα να εξαντλούμε πυρά εσωτερικά. Εγώ κάνω έκκληση προς όλους τους συλλόγους, προς τις ομοσπονδίες, να σεβαστούν αυτούς που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν στη Μακεδονία και τη Θράκη αυτές τις κρίσιμες ώρες, να τους αφήσουμε και μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από την ανάπτυξη, να θωρακίσουν την περιοχή μας και να μην αντιμετωπίζουν την περιοχή μας ως ένα πεδίο απλών ανταγωνισμών και συγκρούσεων. Αναφέρομαι και στην Ξάνθη και στον ΠΑΟΚ και σε όλα αυτά που πάνε να δημιουργηθούν. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Συνεχίζοντας ο βουλευτής της ΠΕ Ροδόπης πρόσθεσε: 

«Κοιτάξτε αφορά όλη την πολιτεία σε όλες της τις εκφάνσεις, αλλά αφορά και τον επιχειρηματικό κόσμο. Εγώ καλοδέχομαι ως πολιτικός της περιοχής όλους αυτούς που ήρθανε εκεί για να αποτρέψουν έξωθεν διεισδύσεις και επιρροές. Και θεωρώ ότι πρέπει όλοι να προστατεύουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, επενδυτικές, αθλητικές, πολιτιστικές, που θωρακίζουν τη Θράκη. Μη δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα στη Θράκη, έχει πάρα πολλά η Θράκη να αντιμετωπίσει. Ξέρετε ήρθαν και στην Ξάνθη, κι ο κύριος Πανόπουλος, κι ο κύριος Συγγελίδης κι ο κύριος Σαββίδης με τη ΣΕΚΑΠ, ήρθαν σε δύσκολες εποχές και στηρίξανε την περιοχή οικονομικά, αναπτυξιακά, ηθικά, όταν κανένας δεν ασχολήθηκε.

Η ελληνική πολιτεία χρωστάει ακόμα 300 εκατομμύρια σε επιχειρήσεις οι οποίες έπρεπε να πάρουν το 12% της επιδότησης στο μεροκάματο από το 2010. Αναγκάστηκαν να κλείσουν επιχειρήσεις και να φύγουν στα Βαλκάνια, να μείνει κόσμος άνεργος, να φύγουνε και κυρίως να φύγουνε Χριστιανοί.

Να έχουμε σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα. Θα πρέπει να ενθαρρύνουμε και όχι να αποθαρρύνουμε αυτούς που αποφασίζουν να επενδύσουν στην περιοχή είτε στον αθλητισμό είτε στον πολιτισμό, είτε στην οικονομία και την ανάπτυξη. Ας το καταλάβουν και οι ανταγωνιστές τους από την Αθήνα.

Ο ρόλος που καλούνται να παίξουν αυτοί που ρισκάρουν και επενδύουν κεφάλαιο και κόπο στην περιοχή μου είναι εθνικός και εκεί θα πρέπει να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι. Να αφήσουμε τους ανταγωνισμούς, τα συμφέροντα, τα μικροσυμφέροντα στην άκρη και να κοιτάξουμε πρώτα απ’ όλα την Ελλάδα, η οποία Ελλάδα προστατεύεται από τη θωράκιση της Θράκης και την αναπτυξιακή και την οικονομική και την πολιτιστική και την αθλητική, λέω εγώ».