Volley League: Προς αποχώρηση ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης από το πρωτάθλημα – Τελευταίο ματς στον Έβρο με ΟΦΗ

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον ΟΦΗ, που έχει προγραμματιστεί για τις 8.00 το βράδυ της Κυριακής, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει ένα ιστορικό παιχνίδι καθώς είναι πολύ πιθανόν να είναι το τελευταίο που θα φιλοξενηθεί στον Έβρο για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών.

Η θηλιά όσο περνούν οι μέρες σφίγγει ολοένα και πιο πολύ για την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα. Ο σύλλογος κόντρα σε όλες τις προβλέψεις προσπάθησε να συγκροτήσει ανταγωνιστική ομάδα και κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Με αμιγώς Εβρίτες παίκτες κατέβηκε στο πρωτάθλημα και είναι αλήθεια ότι συγκινεί με την προσπάθειά του, παρά το γεγονός ότι σε αγωνιστικό επίπεδο ο Εθνικός δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα.

Με την ελευση των Χριστουγέννων ανοίγει και η μεταγραφική περίοδος. Ωστόσο η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης φέρεται να είναι πολύ κοντά πλέον στην απόφαση να αποσυρθεί η ομάδα από το πρωτάθλημα, θεωρώντας ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε για να σώσει την κατάσταση αλλά εκτιμώντας ταυτοχρονως ότι βρίσκεται εντελώς μόνη σε αυτήν την προσπάθεια με ελάχιστους πλέον συμπαραστάτες που δεν αρκούν για να σωθεί το καράβι. Αν και έχουν γίνει κρούσεις, Δήμος και Περιφέρεια δεν έχει προσφέρει κάποια βοήθεια σε αυτήν την χρονική συγκυρία, ενώ το χειρότερο είναι ότι υπάρχει εμφύλιος μέσα στην ίδια την ομάδα του Εθνικού, με την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός και την διοίκηση του Ερασιτέχνη να εκπέμπουν εδώ και καιρό σε διαφορετικό μήκος κύματος.

Οι περισσότεροι χορηγοί των προηγούμενων ετών βλέποντας αυτήν την κατάσταση έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και πολλοί απλοί φίλαθλοι κάνουν το ίδιο παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σταθερά και εκείνοι που προσπαθούν να βοηθήσουν αγοράζοντας ακόμα και σε αυτήν την συγκυρία τα διαρκείας τους και πηγαίνοντας κανονικά στο γήπεδο. Πλέον η κατάσταση δείχνει να φτάνει στο απροχώρητο και το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο, καθώς με την έλευση του 2020 θα πρέπει να αρχίσουν να καταβάλλονται και οι επόμενες δόσεις των διακανονισμών που έχουν γίνει με παίκτες που έχουν οφειλόμενα από την ομάδα.

Ακόμα και από τον ΠΑΣΑΠ φέρεται να υπάρχει ακόμα και σήμερα αντίδραση στην παρουσία του Εθνικού στο πρωτάθλημα εξαιτίας χρεών που υπάρχουν σε παίκτες της περσινής σεζόν, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε κανονικά άδεια. Η ομάδα κατάφερε να συγκροτήσει ρόστερ την τελευταία στιγμή και θα πρέπει, εφόσον θέλει να ελπίζει σε παραμονή, να προχωρήσει και σε τουλάχιστον δύο μεταγραφές καλών παικτών στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, την ένδεια χρημάτων αλλά κυρίως την απουσία ως αδιαφορία αρμόδιων και αναρμόδιων, αυτό μοιάζει με μάταιο κόπο.

Οπως λοιπόν όλα δείχνουν, ο προσεχής αγώνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον ΟΦΗ των πολλών Εβριτών είναι πολύ πιθανό να είναι ο τελευταίος αυτής της ομάδας στην Αλεξανδρούπολη. Πριν τα Χριστούγεννα υπάρχει και το μακρινό ταξίδι στην Σύρο και εφόσον δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα, οι παίκτες θα αποδεσμευθούν ώστε έγκαιρα να αναζητήσουν στην μεταγραφική περίοδο που αρχίζει την άλλη εβδομάδα σε άλλες ομάδες τις τύχες τους. Παράλληλα, τα κλειδιά θα παραδοθούν πλέον στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Εθνικού, στην οποία πλέον θα μεταβιβαστούν και όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και τα οποία εν τέλει έσφιξαν τόσο πολύ την θηλιά ώστε να πλησιάζει παραμονές Χριστουγέννων το οριστικό τέλος.

Οπως προαναφέρθηκε, ο αγώνας Εθνικού Αλεξανδρούπολης – ΟΦΗ την Κυριακή μπορεί πλέον να έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα. Με την διαφαινόμενη αποχώρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από το πρωτάθλημα, ο Εβρος θα μείνει χωρίς ομάδα στην Α1 και με δεδομένη την πορεία και του ΑΟ Ορεστιάδας, ουδείς ξέρει πότε θα μπορέσει ξανά να δει ο επονομαζόμενος «νομός του βόλεϊ» δική του ομάδα στα μεγάλα σαλόνια…