«Καμπάνα» στον Καραπαπά για όσα είπε στην Ξάνθη, απαλλαγή για τον Σάββα Θεοδωρίδη

Την απόφασή της γνωστοποίησε την Πέμπτη (12/12) η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Κώστας Καραπαπάς μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη και προέκυψε βαρύ πρόστιμο 30.000 ευρώ για τον γ’ αντιπρόεδρο και επιχειρησιακό διευθυντή των «ερυθρόλευκων».

Αντίθετα, για τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη, που είχε κάνει δηλώσεις πριν τον αγώνα των Πειραιωτών στα Πηγάδια, αποφασίστηκε η απαλλαγή του γιατί προφανώς έγινε δεκτό το επιχείρημα ότι δεν έχει… σχέση με την ομάδα του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ άλλων και οι δύο είχαν αφήσει σαφείς υπόνοιες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης προλειαίνοντας το έδαφος για όσα ακολούθησαν.

Αναλυτικά:

Η Πειθαρχική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

– Κηρύσσει τον εγκαλούμενο κ. Κώστα Καραπαπά πειθαρχικά ελεγκτέο για δηλώσεις του μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 9ης αγωνιστικής της SL1 της 2-11-2019, μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακός και Ξάνθη, που έληξε με τελικό σκορ 0-0. Επιβάλλει στον εγκαλούμενο χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

– Συνεκδικάζει παρόντων του εγκαλουμένου και της προσθέτως παρεμβαίνουσας, την υπ’ αριθμ. 37.479/31-10-2019 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων και τη με αριθμό πρωτ. έγγραφο της ΕΠΟ 40238/20-11-2019 πρόσθετη υπέρ του παρέμβαση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Απαλλάσσει τον εγκαλούμενο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα».