Από τα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης για υψηλές συναντήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο ο (εορτάζων) Σάκης Λάπατας

Τα γενέθλιά του έχει την Τετάρτη ο κομοτηναίος διαιτητής Σάκης Λάπατας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στις Βρυξέλλες και επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ιδιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» του δημάρχου Γιάννη Γκαράνη.

Στο περιθώριο της παρουσίας του στην βελγική πρωτεύουσα συναντήθηκε με την ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή, από την οποία ενημερώθηκε για τη δομή και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ο Λάπατας πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία στην αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Κομοτηνής «Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή Α.Ε.» και το ταξίδι αυτό αναμένεται να τον βοηθήσει και στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Όπως εξήγησε πρόσφατα μιλώντας στο Ράδιο Χρόνος, βασικός στόχος της «Καραθεοδωρή Α.Ε.» είναι η αποπληρωμή των υπολοίπων χρεών που κληροδοτήθηκαν από τις παρελθούσες δημοτικές αρχές, κάτι που θα γίνει «μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θα φέρουμε».

Οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και η αξιοποίησή τους από τον Δήμο Κομοτηνής τέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης επίσκεψης του Σάκη Λάπατα στο Ευρωκοινοβούλιο κατόπιν πρόσκλησης που δέχθηκε από την Εύα Καϊλή.

«Τιμή και χαρά για την επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο για να το γνωρίσουμε και να δούμε πως λειτουργεί η Ε.Ε. και στη συνέχεια να δούμε προγράμματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το καλό του τόπου μας» σχολίασε σχετικά ο Λάπατας.

Συγκεκριμένα σχολίασε: «Μπορούμε και σε επίπεδο περιφέρειας και σε επίπεδο δήμου με συνέργειες με φορείς, μπορούμε να πάμε να ζητήσουμε χρήματα (εν από την Ε.Ε.) χωρίς τη διαμεσολάβηση του κρατικού μηχανισμού».

Σημείωσε ακόμα ότι ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 10 δις ευρώ για την Ελλάδα που είναι αδιάθετα επειδή δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες έργων/δράσεων προς χρηματοδότηση.

Μόλις ολοκληρωθεί η τακτοποίηση των χρεών, η «Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε.» υπό την διοίκηση του Σάκη Λάπατα, που συνεχίζει πάντως την ανοδική του πορεία και ως διαιτητής στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης, θα κάνει ανοίγματα σε όμορους δήμους ώστε να τους βοηθήσει με προγράμματα που ίσως έχουν ανάγκη.

Πάντως, για τον Σάκη Λάπατα οι εκλογικές διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Μάιο με την εκλογή του στον Δήμο Κομοτηνής. Την προσεχή Κυριακή έχει εκλογές και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ο Λάπατας θα είναι και εκεί υποψήφιος από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης…