Ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής με Αναπηρία για το 2019 ο Δήμος Μιχαλεντζάκης!!!

Το βραβείο του κορυφαίου Έλληνα αθλητή με Αναπηρία για το 2019 που ολοκληρώνεται σε τρεις εβδομάδες κατέκτησε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ειδική εκδήλωση των βραβείων του Ελληνικού Αθλητισμού που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ στο Μέγαρο Μουσικής.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και πλήθους άλλων προσωπικοτήτων από τον χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας και φυσικά του αθλητισμού, ο Εβρίτης πρωταθλητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου Κομοτηνής βραβευθηκε ως ο κορυφαίος αθλητής με αναπηρία της χρονιάς που φεύγει.

Το βραβείο παρέλαβε από την γενική γραμματέα του Ελληνικού οργανισμού Τουρισμού Αντζελα Γκερεκου.

Καταλυτικό ρόλο για την ψήφο των αθλητικών συντακτών – μελών του ΠΣΑΤ αποτέλεσαν τα τρία χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ του Λονδίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο καταγόμενος από τις Φέρες του Έβρου Δημσοθένης Μιχαλεντζάκης αναδείχθηκε κορυφαίος μεταξύ σπουδαίων ακόμα αθλητών με αναπηρία. Στην τελική τριάδα ήταν ακόμα ο Μιχάλης Σεΐτης (στίβος) και ο Αλέξανδρος Παπαδάτος (πάλη κωφών). Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία για το 2019 αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η επίσης κολυμβήτρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.