Ερώτημα για τις αγροτικές αποζημιώσεις στον Έβρο τέθηκε στη Βουλή!

Η λέξη αυτοκριτική φαίνεται πως είναι άγνωστη για τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και το αποδεικνύει για μία ακόμη φορά, με την πρόσφατη Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, για τις αποζημιώσεις των αγροτών.

Με την ευκαιρία της συνάντησης που θα έχουν σήμερα το μεσημέρι στην Ορεστιάδα οι φορείς των Αγροτικών Ενώσεων του νομού αλλά και εκπροσώπους γενικότερα των αγροτών με τους τέσσερις βουλευτές του Έβρου, δεν θα μπορούσαμε παρά να τονίσουμε ότι η φράση που ταιριάζει απόλυτα για την κ.Γκαρά είναι: Κοίτα ποιος μιλάει. Επί 4  χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αγρότες του Έβρου ακόμα δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες που έγιναν το 2015 και 2016. Όταν μάλιστα την Ερώτηση της βουλευτίνας Έβρου συνυπογράφει και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και ρωτούν τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στα σιτηρά λόγω ξηρασίας και ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή από το πράσινο και ροζ σκουλήκι που υπήρξε το 2018 στο νομό Έβρου, τότε αυτό αποτελεί μεγάο θράσος.

Μέχρι τον περασμένο Ιούλιο που το κόμμα τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε ακόμα είχε την Κυβέρνηση, δεν έκανε τίποτα στο συγκεκριμένο θέμα. Το φοβερό είναι ότι επικαλούνται πως οι βαμβακοκαλλιεργητές εισέπραξαν το σύνολο της συνδεδεμένης ενίσχυσης, ανεξάρτητα από την ποσότητα που παρέδωσαν. Κι αυτό έγινε όπως όλοι θυμόμαστε, αφού αρχικά είχε δημιουργηθεί θέμα με το ύψος των κιλών που είχαν καθοριστεί και άφηνε αρκετούς αγρότες εκτός μετά τις έντονες διαμαρτυρίες τους, το αρμόδιο υπουργείο αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να μην ισχύσει το πλαφόν για την ποσότητα που παρέδωσαν. Το χειρότερο όμως είναι αυτό που γνωρίζει πολύ καλά τόσο η κυρία Γκαρά όσο και ο κ.Αραχωβίτης. Γιατί αυτοί οι δύο, μαζί με τους άλλους δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γιώργο Καίσα και το Δημήτρη Ρίζο, είχαν παροτρύνει και προτρέψει τους βαμβακοκαλλιεργητές του Εβρου να συμπληρώσουν τα κιλά που τους έλειπαν αγοράζοντας από άλλους νομούς, προκειμένου να εισπράξουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση.

Με βάση λοιπόν την σοδειά που παρουσίασαν και την παραγωγή τους τότε, τώρα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αποζημίωση για καταστροφή από το σκουλήκι και αυτό το ξέρει επαναλαμβάνουμε πολύ καλά η βουλευτίνα Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ.  Αν η ίδια τώρα παθαίνει… πολιτική αμνηστία και κουνάει το δάχτυλο στην σημερινή Κυβέρνηση, δεν σημαίνει ότι το ξέχασαν οι άλλοι. Όπως γνωρίζει, όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αγρότες για το βαμβάκι και τις άλλες καταστροφές, πως μετά τις συνεχείς συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα αλλά και κατά την επίσκεψη του στον Έβρο με τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχοβίτη, τους ενημέρωσε πως η συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τα αγροτικά θέματα δεν είχε φέρει κανένα αποτέλεσμα και πως είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να εξασφαλιστούν χρήματα από εκεί.

Τα γνωρίζει όλα αυτά η κ.Γκαρά και απλά προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις εναντίον της σημερινής Κυβέρνησης και κουνάει το δάχτυλο, ενώ θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική της και να κοιταχτεί στον καθρέφτη αναλογιζόμενη τις τεράστιες ευθύνες που έχει η ίδια για την ανακολουθία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί στους Εβρίτες αγρότες τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε. Για να μην πάμε στο θέμα του εργοστασίου ζάχαρης Ορεστιάδας και το τεράστιο “δούλεμα” και την κοροϊδία στους τευτλοπαραγωγούς. Ελπίζουμε αν παραστεί στη σημερινή σύσκεψη στην Ορεστιάδα με τους αγρότες, κάποιος από τους παριστάμενους να της τα θυμίσει.

Πηγή: https://www.evros-news.gr