Κύπελλο Ελλάδας: Οι οκτώ πιθανοί αντίπαλοι της Ξάνθης στην φάση των «16»

Με το τέλος των αγώνων της Πέμπτης και την ολοκλήρωση της πέμπτης φάσης, σχηματίστηκε ο… χάρτης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε αυτή μετέχουν οι έντεκα ομάδες που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση και οι πέντε πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου στη Super League, που δεν έχουν αγωνιστεί ακομα στο Κύπελλο.

Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας.  Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις πέντε ομάδες της Super League που μπαίνουν στην παρούσα φάση και από τις τρεις επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Super League περιόδου 2018-2019, από τις ομάδες που έχουν προκριθεί (Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός).

Το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις υπόλοιπες ομάδες που κατάφεραν να περάσουν από την προηγούμενη φάση, ανάμεσα στις οποίες και ο ΑΟ Ξάνθη. Κατά συνεπεια ο ΑΟΞ είναι στους ανισχυρους και θα κληθεί να παίξει δεδομένα δύσκολο παιχνίδι, με τους πρώτους αγώνες της φάσης των 16 να διεξάγονται το τριήμερο 07-08-09/01 και τους δεύτερους μια εβδομάδα αργότερα, το τριήμερο 14-15-16/01.

ΙΣΧΥΡΟΙ: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αρης, Πανιώνιος, Λαμία και Παναθηναϊκός.

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ: Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλος, ΠΑΣ Γιάννινα, Τρίκαλα και Καλαμάτα.