Στα λευκά η Θράκη – Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρος ντύθηκαν στα λευκά και σε χαμηλά υψόμετρα (+photos)

Το βράδυ που μας πέρασε έφερε μαζί του πέραν του κρύου και χίονι. Από ότι φαίνεται ήταν η επίσημη είσοδος του χειμώνα στη χώρα μας και στη Θράκη μας πιο συγκεκριμένα καθώς η Θράκη ένιωσε και περισσότερο το κρύο αυτό, και μετά η Μακεδονία.

Σε Έβρο ακόμη και σε πεδινά σημεία , στη Ξάνθη στα ορεινά και στη Ροδοπή επίσης στα ορεινά, χιόνισε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς το ξημέρωμα της Τετάρτης.

Πετρωτά Έβρου: Πηγή Φωτογραφίας Ορέστης Ορεστιαδίτης
Παλιούρι: Πηγή φωτογραφίας Ορέστης Ορεστιαδίτης
Κόρυμβος: Πηγή φωτογραφίας π. Γεώργιος

Πεντάλοφος, Πετρωτά, Μικρή Δοξιπάρα, Μεταξάδες, Μαυροκκλήσι “ντύθηκαν” στα λευκά και μπήκαν ήδη στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

Χιόνι και παγετός υπάρχουν και στο Δήμου Σουφλίου, όπου ο Δήμαρχος αποφάσισε να αναστείλει για σήμερα την λειτουργία των σχολείων στις Τοπικές Κοινότητες Δερείου, Σιδηρού και Αγριάνης.

Στη Ξάνθη σημειώθηκε χιονόπτωση στα ορεινά μέρη του νομού. Σε όλα τα ορεινά χωριά είχαμε και χιονόστρωση ενώ έκλεισαν ακ τα σχολεία για ασφάλεια.

xanthi2

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea, περιοχές όπως το Δασικό Χωριό, η Πάχνη αλλά και ο Κένταυρος φόρεσαν τα λευκά τους με τους κατοίκους να δείχνουν να απολαμβάνουν τη χιονόπτωση.

Τέλος στη Ροδόπη είχαμε αντίστοιχο σκηνικό με αυτό της Ξάνθης, όπου οι χιονοπτώσεις σημειώθηκαν μόνο σε ορεινές περιοχές, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποιο πρόβλημα ιδιαίτερο, και προς τα σύνορα με τη Βουλγαρία.