Το παραμπάντμιντον αναπτύσσεται μέσα από τη συνεργασία Ηρόδικου και Δημοκριτείου φέρνοντας διακρίσεις στην Κομοτηνή

Για μία ακόμη χρονιά, σε συνεργασία με τον Ηρόδικο Κομοτηνής, συνεχίζει να «ανθεί» στην Κομοτηνή το άθλημα του παραμπάντμιντον και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπηρίας που εορτάζεται στις 3 Δεκέμβρη, το ThrakiSportS αναδεικνύει το θέμα.

«Η χρονιά έκλεισε έχοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα παραμπάντμιντον στην Κομοτηνή με χρυσά και ασημένια μετάλλια για τους αθλητές μας», ενημέρωσε πρόσφατα την εφημερίδα “Χρόνος” ο προπονητής Μπάμπης Ιορδάνου.

Κορυφαία διάκριση για την χρονιά που φεύγει είναι αυτή του Γιώργου Παπαδόπουλου που ανέβηκε στη θέση 52 της παγκόσμιας κατάταξης παραμπάντμιντον.

Τα τμήματα υποδομών προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 16:00 με 19:00. 

Τα τμήματα ενηλίκων και αγωνιστικό προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 20:00 με 22:00.

Οπως διευκρινιζεται, το μπάντμιντον δεν κάνει διαχωρισμούς κι όλοι προπονούνται συλλογικά ανάλογα με το επίπεδό τους. Συνεπώς τα παιδιά με αναπηρία προπονούνται κανονικά με τα υπόλοιπα.

Αξιο αναφοράς είναι μάλιστα πως για μία ακόμη χρονιά, στις προπονήσεις συμμετέχουν κι αθλητές στο φάσμα του αυτισμού, με τον Μπάμπη Ιορδάνου να σημειώνει πως «κανείς δεν δουλεύει απομονωμένος, όλοι είναι ενταγμένοι στις συλλογικές μας προπονήσεις».