Super League 2: Ο έλεγχος αποδόσεων των Θρακιωτών της 7ης αγωνιστικής

Το γκολ του πρώην παίκτη του Πανθρακικού, Λεωνίδα Κυβελίδη, αποτέλεσε το εφαλτήριο για να ξεκινήσει η μεγάλη ανατροπή του ΑΕ Καραϊσκάκης, κόντρα στον Απόλλων Πόντου. Με την ομάδα της Άρτας να επικρατεί τελικά με 2-1 στo πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 2.

Το ThrakiSportS έκανε την σύνοψη των Θρακιωτών ή «Θρακιωτών» (με καταγωγή δηλαδή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα ή έστω με πέρασμα από ομάδες της Θράκης), οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής στην Super League 2 και σας παρουσιάζει τον έλεγχο των αποδόσεων τους.

Εργοτέλης – Παναχαϊκή 2-1: Στο αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής την Παρασκευή, ο Εργοτέλης πήρε σπουδαία βαθμολογική ανάσα, αφού επικράτησε με 2-1 επί της Παναχαϊκής και ταυτόχρονα σκαρφάλωσε από τα χαμηλά πατώματα, στην 6η θέση της Super League 2. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Ροβίθης στο 17′ και Κουατένγκ στο 28′. Ενώ, οι «Αχαιοί» μείωσαν στο 42′ με σουτ του Μωραΐτη. Από τους γηπεδούχους, ο Ροδοπίτης αμυντικός Χρήστος Μπάτζιος με θητεία σε Πανθρακικό, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Νέα Χιλή και Έβρο Σουφλίου αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι. Παρομοίως και ο δεξιός μπακ των φιλοξενούμενων, Ηλίας Πολίμος, που πέρασε από την ομάδα του Πανθρακικού, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε την καλύτερη παρουσία στην προηγούμενη (6η) αγωνιστική.

ΠΑΕ Χανιά – Απόλλων Λάρισας 1-2: Στo μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο, οι Κρητικοί διατηρούσαν τα ηνία τους σκορ μέχρι και το 86′, ωστόσο με μια επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι Λαρισαίοι πήραν την νίκη. Ακόμα ένα παιχνίδι που πήραν χρόνο συμμετοχής με την ομάδα των Χανίων οι γνώριμοί μας Χουσεΐν Μουμίν (Κομοτηναίος, 90′) και Τάσος Παπαχρήστος (αντικαταστάθηκε στο 72′ από τον Ουνγιαλίδη). Ενώ, στην αντίπερα όχθη ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού, Νέστορας Γκέκας, στην συνάντησή του με τον πρώην συμπαίκτη του (σ.σ. Παπαχρήστο) είχε καλή εμφάνιση παρά το 8ο τέρμα που δέχτηκε στο φετινό πρωτάθλημα.

ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Πόντου 2-1: Τα εύκολα δύσκολα έκανε η ΑΕ Καραϊσκάκης κόντρα στον τελευταίο Απόλλωνα Πόντου, αλλά παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 και να ανέβει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αρχικά ο Κοντοές στο 45′ άνοιξε το σκορ για τους Καλαμαριώτες, ωστόσο ο Λεωνίδας Κυβελίδης, άνοιξε το δρόμο για της ανατροπής για την ομάδα της Άρτας, ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση στο 73′ με ένα όμορφο αριστερό διαγώνιο σουτ (2ο φετινό τέρμα για τον παίκτη που είχε φορέσει την φανέλα του Πανθρακικού σε 19 παιχνίδια) και τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 77′ ο Κούστα διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Για την ομάδα του Απόλλωνα οι συμμετοχές των «θρακιωτών» ήταν δύο. Ο Δημήτρης Χασομέρης, με χρόνια παρουσία τόσο στην ομάδα της Ξάνθης όσο και του Πανθρακικού, αγωνίσθηκε σε όλο τον αγώνα. Ενώ, το φετινό του ντεμπούτο στο πρωτάθλημα έκανε ο Νίκος Τσουμάνης (με παρόμοιο πέρασμα από τα μέρη μας), που πέρασε ως αλλαγή στο 87′ στην θέση του Λουφάκη.

Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός 0-0: Σε ένα κακό από πλευράς θεάματος παιχνίδι, οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στην διαφύλαξη του σκορ και μοιραία μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Για τους δραμινούς, η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Πλέγα (πέρασμα από τον Πανθρακικό) διήρκεσε 68′, ενώ, ο Δημήτρης Σιώπης (με καταγωγή από το Τυχερό Αλεξανδρούπολης), αν και ακολούθησε όλη την εβδομάδα συντηρητικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω ενοχλήσεων, κατάφερε να βγάλει όλη την αναμέτρηση.Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως για τέταρτη εντός έδρας αναμέτρηση, η Δόξα δεν κατάφερε να «γευτεί» την χαρά της νίκης.

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 2-1: Στην δεύτερη θέση της Super League 2 διατηρήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε του Πλατανιά με 2-0, στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, όμως άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Το 1-0 έκανε ο Φάμπρι στο 64′ και το 2-0 ο Παμλίδης στο 76′, μόλις 5΄ αφού είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο! Από πλευράς Θρακικού ενδιαφέροντος, για τους φιλοξενούμενους, ο Κωνσταντίνος Τσαμούρης, με θητεία στην ομάδα της Ξάνθης, έπαιξε σε όλη την αναμέτρηση, ενώ για 61′ αγωνίσθηκε ο αμυντικός Μανώλης Ρουσσάκης, που την περίοδο 2016-2017 ήταν παίκτης του Πανθρακικού.

Κέρκυρα – Απόλλων Σμύρνης 0-2: Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 7η αγωνιστικής της Super League 2, o Απόλλων Σμύρνης πέρασε εύκολα από την έδρα της Κέρκυρας, επικρατώντας 0-2 και παρέμεινε σε θέση οδηγού του βαθμολογικού πίνακα. Από την «ελαφρά ταξιαρχία», ο Μάρκο Μαρκόφσκι που μεγαλούργησε στην Ξάνθη, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, παραμένοντας στα τρία γκολ και μάλιστα αντικαταστάθηκε στο 65′ από τον Βουό. Ενώ, ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός Γιώργος Ζησόπουλος, που φόρεσε την φανέλα του Πανθρακικού, για ακόμη μια αναμέτρηση είχε θετική επίδραση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Πολυτιμότερος «Θρακιώτης» της αγωνιστικής: Λεωνίδας Κυβελίδης (ΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας)

Δείτε στο 0΄17” το γκολ του Λεωνίδα Κυβελίδη: