«Ντοκουμέντα» ότι το προπονητικό της Ξάνθης ανήκει στον Σαββίδη δημοσίευσε ο Μαρινάκης

Εγγραφο που όπως υποστηρίζει αποτελεί ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο το προπονητικό κέντρο των Πηγαδίων στην Ξάνθη ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη δημοσιοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης το One Channel, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως ειπώθηκε μάλιστα στον τηλεοπτικό αέρα, με δεδομένες τις αποκαλύψεις αυτές πρέπει να αποκλειστεί δια βίου από το ποδόσφαιρο ο Ιβάν Σαββίδης ενώ το σούπερ της εκπομπής γίνεται λόγος για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Οπως αναφέρεται, εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη που είχε εμπλακεί και στην ΣΕΚΑΠ έχει αποκτήσει το προπονητικό της Ξάνθης. «Αυτονόητο είναι ότι ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ξάνθη δεν μπορεί να διεξαχθεί ενώ υπάρχουν οι αυστηρότερες ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις», επισήμανε ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής της εκπομπής.

Συγκεκριμένα, το κανάλι «One» έφερε στο φως της δημοσιότητας έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν σύμφωνα με το κανάλι ότι η εταιρεία RFA κυπριακών συμφερόντων (στην οποία ιδιοκτήτης είναι ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη), έχει αγοράσει τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης μέσω της εταιρείας VIALAND Α.Ε.

Η RFA συνδέεται με όλες τις επιχειρήσεις του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα καθώς μέσω αυτής έχει γίνει η εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, της Σουρωτής και της PARALOT. Τα έγγραφα αυτά, επίσης, τα οποία το κανάλι ανέφερε ότι τα θέτει στην διάθεση της δικαιοσύνης, αποδεικνύουν ότι τα χρήματα για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης εισέπραξαν οι κύριοι Πανόπουλος και Συγγελίδης, οι οποίοι παραμένουν και στο ΔΣ της Ξάνθης αλλά και στο ΔΣ της εταιρείας VIALAND.

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο του ρεπορτάζ του «One» που αποδεικνύει την άρρηκτη σχέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ΠΑΕ Ξάνθη είναι το γεγονός πως οι κύριοι Πιαλόγλου και Χαλαβαζής, συνεχίζουν να κατέχουν θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου στις δύο εταιρείες. Εφόσον αυτά που καταγγέλλει το κανάλι ισχύουν, πρόκειται για παραβίαση αθλητικής νομοθεσίας για διπλή ιδιοκτησία ΠΑΕ από τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Περισσότερα σε λίγο…