Football League: Ο έλεγχος αποδόσεων των Θρακιωτών της 10ης αγωνιστικής

Η σωτήρια απόκρουση πέναλτι από τον Γιώργο Σικαλιά, κράτησε ζωντανό το Αιγάλεω, που λίγο αργότερα με γκολ στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης με αντίπαλο τον Θεσπρωτό, του χάρισε την νίκη που συνάμα αποτέλεσε και το μοναδικό διπλό της 10ης αγωνιστικής στην Football League.

Το ThrakiSportS έκανε την σύνοψη των Θρακιωτών ή «Θρακιωτών» (με καταγωγή δηλαδή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα ή έστω με πέρασμα από ομάδες της Θράκης), οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Football League και σας παρουσιάζει τον έλεγχο των αποδόσεων τους.

Βέροια ΝΠΣ – Καλαμάτα 2-0: Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (24′ πεν., 74′) από τον Γιάννη Πασά, ήταν αρκετά για την «Βασίλισσα» του Βορά, η οποία πήρε την νίκη κόντρα στην Καλαμάτα. Από πλευράς γηπεδούχων ένα γεμάτο 90′ συμπλήρωσε ο αριστερός μπακ Σταύρος Πεταυράκης, που τον Ιανουάριο του 2016 είχε μετακομίσει από την ΑΕΚ στον Πανθρακικό.

Ασπρόπυργος – Ιάλυσος 1-0: Με την τύχη τους τα έβαλε η ομάδα του Ιάλυσου, καθώς χρειάστηκε να κάνουν τρεις αναγκαστικές αλλαγές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (!) και όπως ήταν λογικό το πλάνο της ομάδας άλλαξε άρδην με αποτέλεσμα το 1-0 από το 15′ (Πίντο) να παραμείνει έως το τέλος της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν στην σύνθεσή τους για 92′ τον Ενέα Γκατσολάρι, παίκτης που ξεκίνησε το 2011 από την ακαδημία της Ξάνθης. Ενώ, για τους φιλοξενούμενους που με την ήττα διατηρούνται ουραγοί της βαθμολογίας, αγωνίσθηκαν τρεις παίκτες με παρελθόν από την Θράκη. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός Διονύσης Μακρυδημήτρης, που την τριετία 2011-2014 ήταν στις τάξεις του Πανθρακικού, έπαιξε και στα 90′, φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο μέσος Βαγγέλης Ρεκλείτης (για δύο χρόνια αγωνίσθηκε στον Πανθρακικό), εγκατέλειψε στο 41′ τον αγώνα λόγω τραυματισμού. Τέλος, ο Αργύρης Μπαρέττας, «προϊόν» της ακαδημίας της Ξάνθης, πέρασε στο 33′ στον αγωνιστικό χώρο αντικαθιστώντας τον Κουγιό που είχε εισέλθει στο γήπεδο ως πρώτη αλλαγή στο 11′ (!), μάλιστα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, καθώς αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Πατεμτζή.

Νίκη Βόλου – Καβάλα 2-0: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Γκαρσία που πέτυχε και τα δύο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η Νίκη Βόλου βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, επικρατώντας της «Θρακιώτικης» Καβάλας. Για τους νικητές ο 35χρονος φύλακας άγγελος της εστίας και αρχηγός της ομάδας, Μανώλης Αποστολίδης (φόρεσε το 2011 για 6 μήνες την φανέλα του Πανθρακικού), κατέβασε κυριολεκτικά «ρολά» κρατώντας το μηδέν. Για τους ηττημένους, το «θρακιώτικο» χρώμα ήταν έντονο. Ο 22χρονος Ξανθιώτης ακραίος Ραφαήλ Μελισσόπουλος (ξεκίνησε και από την ακαδημία της Ξάνθης) που είχε θετική παρουσία, έδωσε την θέση του στο 76′ στον 19χρονο -δανεικό από τον ΑΟ Ξάνθης- Οκάν Σουλεϊμάν. Ο κεντρικός επιθετικός Κώστας Μαρκόπουλος, με μικρό πέρασμα από τον Πανθρακικό, αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι. Ο ακραίος επιθετικός Παύλος Καθάριος, με θητεία στην ομάδα της Ξάνθης, μπήκε στο 58′ στην θέση του Βόσαλικ, στον αγώνα. Ενώ, να σημειωθεί πως δεν αγωνίσθηκαν ο τιμωρημένος Βασίλης Γαβριηλίδης (1 γκολ, θητεία σε Πανθρακικό) και ο Ξανθιώτης Λάζαρος Ορφανίδης (1 γκολ, 2 ασίστ).

Τρίκαλα – ΟΦ Ιεράπετρας 3-0: Για 60′ κράτησε το «σφυροκόπημα» των Τρικάλων, που είχαν 15 (!) τελικές μέχρι εκείνο το σημείο, όταν και οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπάμπη. Στο τελευταίο μισάωρο οι φιλοξενούμενοι έμειναν από δυνάμεις και μοιραία δέχτηκαν τρία τέρματα (Σταμάτης 62′, Πελάεθ 69′, 78′). Ο αρχηγός των Τρικάλων, Παντελής Ριζογιάννης, με πενταετή παρουσία στην τότε Skoda Ξάνθη, αγωνίσθηκε ως αμυντικός μέσος για 90′. Ενώ, για την ομάδα της Ιεράπετρας, ο Αλεξανδρουπολίτης αριστερός μπακ Στράτος Χιντζίνδης (θητεία και σε ΠΑΕ Θράκη), ήταν μόνιμη πηγή επιθετικής απειλής με τις προωθήσεις του, έχοντας μάλιστα δύο πολύ καλές ενέργειες, εκ των οποίων η μια σέντρα που επιχείρησε (στο 88′) κόντραρε και χτύπησε στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Επίσης, σε όλο το παιχνίδι έπαιξε ο Νίκος Κατσικοκέρης, που το 2013 είχε μεταγραφεί από την ΑΕΚ στον Πανθρακικό.

Διαγόρας – Ολυμπιακός Βόλου 0-0: Παιχνίδι κατοχής και φάσεις εκατέρωθεν είχε η αναμέτρηση του Διαγόρα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο το τελικό 0-0 έμοιαζε ως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Από πλευράς ενδιαφέροντος «Θράκης» το σκορ ήταν… 3-3. Στους Ροδίτες αγωνίστηκαν οι: Θοδωρής Παπαδόπουλος για 90′ (αριστερός μπακ, μικρό πέρασμα από Πανθρακικό το 2010), Φλορένς Κέρι για 87′, ο οποίος ήταν και ο πιο απειλητικός (ακραίος επιθετικός, δανεικός για 6 μήνες από τον Πιερικό στον Έβρο Σουφλίου το 2014) και ο Γιώργος Γούλας που πέρασε ως αλλαγή στο 75′ (δεξί εξτρέμ, ξεκίνησε από ακαδημία Ξάνθης). Στην ομάδα του Βόλου αγωνίστηκαν οι: Δημήτρης Βοσνακίδης για 90′ (κεντρικός αμυντικός, Κομοτηναίος από ακαδημία Πανθρακικού με θητεία στις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας), Νίκος Μπουτζίκος για 90′ (αριστερός μπακ, το 2010 είχε μεταγραφεί από τον Παναθηναϊκό στον Πανθρακικό) και ο Αντώνης Τσιάρας για 90′, ο οποίος είχε συμμετοχή σε αρκετές φάσεις (αμυντικός μέσος, θητεία σε Skoda Ξάνθη και Πανθρακικό).

Ιωνικός Νίκαιας – ΠΟ Τρίγλιας 2-0: Στην θέση του πρωταθλήματος εδραιώθηκε ο Ιωνικός, που επικράτησε με σχετική άνεση με 2-0 της Τρίγλιας. Τα γκολ για τους νικητές σημείωσαν οι Κρητικός στο 33′ και Βλαχομήτρος στο 60′. Η ομάδα της Νίκαιας είχε στην βασική της σύνθεση τον αριστερό οπισθοφύλακα Άρη Κολλαρα, που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα «φυτώρια» της Ξάνθης. Από το αντίπαλο «στρατόπεδο», στην ομάδα της Τρίγλιας, αγωνίσθηκαν ο 22χρονος δεξιός μπακ Παύλος Ζώτος και ο 25χρονος κεντρικός επιθετικός Ιάσονας Παπαδημητρίου (μετράει ήδη 3 τέρματα), ο οποίος ήταν και ο πιο δραστήριο για την ομάδα του. Αμφότεροι αναδείχθηκαν από την ακαδημία της Ξάνθης. Βασικός για 90′ ήταν και ο αριστερός μπακ Νίκος Κουρελλας, που το 2014 είχε περάσει από τον Έβρο Σουφλίου.

Θεσπρωτός – Αιγάλεω 0-1: Η μοναδική νίκη από πλευράς φιλοξενούμενων έγινε στο παιχνίδι του Θεσπρωτού κόντρα στο Αιγάλεω και μάλιστα με γκολ στο 90′ (!) από τον Τσιλιγκίρη. Στην ομάδα της Ηγουμενίτσας ο αμυντικός μέσος και πρώην παίκτης του Πανθρακικού, Σαντιάγο Βιγιαφάνιε, ήταν «παρών» έχοντας μεστή εμφάνιση και στα 90′. Ενώ, για τους Αθηναίους, ο 33χρονος πορτιέρο Γιώργος Σικαλιάς, που την σεζόν 2011-2012 φόρεσε την φανέλα του Πανθρακικού, κράτησε ανέπαφη για τρίτη φορά την εστία του φέτος, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι (!) του Ευθυμίου στο 65΄. Παράλληλα, στο 75′ για τους φιλοξενούμενος, πέρασε ως αλλαγή ο 35χρονος φορ Πάολο Φαρινόλα, ο οποίος για τέσσερα χρόνια φόρεσε την φανέλα της Ξάνθης, όντας και παιδί της ακαδημίας της.

Πολυτιμότερος «Θρακιώτης» της αγωνιστικής: Γιώργος Σικαλιάς (Αιγάλεω)

Δείτε την απόκρουση πέναλτι του Γιώργου Σικαλιά στο 4’18”: