Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα ΑΟ Ξάνθη – Ατρόμητος (17:15, LIVE ThrakiSportS)

Τον Ατρόμητο φιλοξενεί η Ξάνθη στην αναμέτρηση της 12ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως πριν από κάθε επίσημο παιχνίδι του ΑΟΞ, το ThrakiSportS με την βοήθεια και της Λίγκας παρουσιάζει μια 11άδα από tips για τον αγώνα.

1. Η ήττα της Ξάνθης στη Λαμία σήμανε και το τέλος της παρουσίας του Κίκο Ραμίρεθ στον πάγκο της ομάδας της Θράκης, που στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο θα έχει στον πάγκο υπηρεσιακό το βοηθό προπονητή Γιώργο Κόλτση και τον γυμναστή Τάσο Σιδερίδη. Οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή αναμένονται από Δευτέρα.

2. Με προσωρινή λύση στον πάγκο του θα παίξει στην Ξάνθη και ο Ατρόμητος. Για δεύτερο παιχνίδι μάλιστα, αφού με τον Γιώργο Κορακάκη και τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο ως δίδυμο στον πάγκο νίκησε την περασμένη εβδομάδα τον ΟΦΗ με 2-1.

3. Με συγκομιδή ενός βαθμού στα τελευταία πέντε παιχνίδια της, και αυτός με τον Ολυμπιακό, η ομάδα της Ξάνθης που ξεκίνησε εντυπωσιακά δείχνει σημαντική κάμψη. Ωστόσο οι πέντε νίκες στα πρώτα έξι παιχνίδια της την κρατούσαν μέχρι και χθες στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας ακόμα. Τα χθεσινά ματς την έφεραν 7η και θα κινδυνεύσει να πέσει και 8η αν χάσει από τον Ατρόμητο (οπότε θα την προσπεράσει) ή και 9η αν η Λαμία κερδίσει στη Θεσσαλονίκη τον Άρη.

4. Εκτός από τον ένα βαθμό, η Ξάνθη έχει βάλει και ένα μόλις γκολ σε αυτά τα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μόνο τρεις ομάδες έχουν χειρότερη επίθεση από την Ξάνθη στο πρωτάθλημα. Στη Λαμία η Ξάνθη είχε ένα ακόμα πρώτο ημίχρονο χωρίς γκολ. Αυτό έχει συμβεί στα επτά από τα 11 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχει βάλει δύο από τα 11 και έχει δεχτεί δύο από τα 13 γκολ του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

5. Ο Ατρόμητος βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, αφού έπαιξε στα πέντε τελευταία παιχνίδια με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, χάνοντας από όλους. Έχει τέσσερις νίκες και πέντε ήττες στα εννέα τελευταία, αφού ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες. Εχει 14 βαθμούς αλλά αν νικήσει στην Ξάνθη, θα την προσπεράσει καθώς έχει 16 πόντους.

6. Απόλυτη ισορροπία έχουν στην ιστορία τους Ξάνθη και Ατρόμητος, με δέκα νίκες κάθε ομάδα σε 26 αγώνες και έξι μεταξύ τους ματς να λήγουν ισόπαλα, ανεξαρτήτως έδρας. Η Ξάνθη νίκησε τον περασμένο Ιανουάριο, αφού δεν είχε νίκη σε έξι παιχνίδια με τον Ατρόμητο να έχει τρεις νίκες και άλλα τρία να τελειώνουν ισόπαλα.

7. Ο Ατρόμητος ηττήθηκε στην Ξάνθη τον Ιανουάριο, αφού ήταν αήττητος στις τρεις προηγούμενες επισκέψεις του. Από τα 13 παιχνίδια που έχουν παίξει στην Ξάνθη, μόνο σε τρία σκόραραν και οι δύο ομάδες. Επίσης ανεξάρτητα έδρας, μόνο σε τρία από τα 17 τελευταία σκόραραν και οι δύο ομάδες.

8. Ενα από αυτά τα τρία ματς ήταν στος 20 Γενάρη φέτος, όταν ο ευρωπαίους Ατρόμητος προηγήθηκε με γκολ του Κουλούρη στο 5ο λεπτό αλλά η Ξάνθη του Ράσταβατς το γύρισε στο 35′ με σουτ Τζουρίτσκοβιτς και στο 59′ με πέναλτι Κάστρο. Ειδικά με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουμε 7 νίκες του ΑΟΞ, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

9. Για την Ξάνθη ξεκινά ένας μίνι Γολγοθάς με την έλευση του Δεκεμβρίου αφού μέσα στις προσεχείς τρεις εβδομάδας έχει να δώσει έξι παιχνίδια, τα πέντε για το πρωτάθλημα και την προσεχή Τετάρτη για το Κύπελλο. Ο Ατρόμητος ως ευρωπαίος δεν έχει ακόμα υποχρεώσεις για το Κύπελλο. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι έχουν από δύο ελλείψεις. Θυμηθείτε την αποστολή του ΑΟΞ με ένα κλικ ΕΔΩ και του Ατρομήτου με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Το παιχνίδι του Ατρομήτου στην Ξάνθη είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνει 600 αγώνες στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League. Και παράλληλα είναι ο 300ος του αγώνας εκτός έδρας.

11. Πέρα από το Ξάνθη – Ατρόμητος, την ίδια ώρα θα διεξάγεται και το Αρης – Λαμία. Θα έχει προηγηθεί στις 15:00 η αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Αστέρα Τρίπολης. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί στις 19:30 με το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Χθες θυμίζουμε ότι είχαμε Λάρισα – Βόλος 2-1 στο θεσσαλικό ντέρμπι που έφερε την ΑΕΛ πάνω από την Ξάνθη, Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0 με τους Νεοσμυρνιώτες να προσπερνούν και να αφήνουν στην τελευταία θέση τους Αγρινιώτες και ΟΦΗ – ΑΕΚ 1-0 με τον ΟΦΗ να ανεβαίνει επίσης τρεις βαθμούς πάνω από την Ξάνθη αλλά το ματς να επισκιάζεται από την ανακοπή που υπέστη ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος εξέπνευσε το πρωί βυθίζοντας στο πένθος τον χώρο της ελληνικής πολιτικής αλλά και του αθλητισμού, αφού ο Δεικτάκης ήταν παίκτης και παλιος παράγοντας του ΟΦΗ, του Ατσαλένιου αλλά και του ΣΕΓΑΣ.