Γ’ Εθνική: Νίκη ανάσας από την άσπρη βούλα για την Αλεξανδρούπολη, βύθισε προς το τοπικό τον Ορφέα Ξάνθης

Με δυο εύστοχα χτυπήματα πέναλτι μέσα σε διάστημα μικρότερο των επτά λεπτών από τους Καρακασίδη και Μαλτέζο, η Ένωση Αλεξανδρουπολης κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον Ορφέα Ξάνθης και να ανέβει και πάλι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, βυθίζοντας τους φιλοξενούμενους στην προτελευταία θέση.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον για τον Ορφέα που μετρά τέσσερις σεζόν στην Γ’ Εθνική, αλλά βλέπει τη γραμμή της παραμονής να είναι επτά πόντους πάνω από αυτούς που έχει συγκεντρώσει μετά τις πρώτες 11 αγωνιστικές. Κοινώς, ο Ορφέας ακόμα και τους διπλάσιους βαθμούς να είχε από όσους έχει συγκεντρώσει θα ήταν και πάλι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια στην β’ γύρου και τις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές του α’ γύρου για να παραμείνει για πέμπτη σεζόν στην κατηγορία.

Στην αναμέτρηση της Αλεξανδρούπολης πάντως, αν και πήγε με πάρα πολλές ελλείψεις στο “Φώτης Κοσμάς”, έδειξε πολύ σκληρός για να πεθάνει. Παρά τα δυο πέναλτι με τα οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να μειώσει το σκορ με τέρμα του Τανζου Χαλήλ Ιμπράμ που εκμεταλλεύθηκε λάθος του Συνοδινού και στο τέλος ήταν εκείνος που πίεζε και προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, που θα άφηνε και την ομάδα του Έβρου κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Μάλιστα λίγο πριν το τέλος ο Κατρανίτσας επιχείρησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να ισοφαρίσει αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ νωρίτερα ο Συνοδινός διόρθωσε το λάθος που έκανε σώζοντας την ομάδα του στο σουτ του Κουκουρίγκου.

Αναφορικά με τα δυο πέναλτι, το πρώτο το κέρδισε στο 35′ ο Μαλτέζος καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του αρχηγού Λαζαρίδη και το εκτέλεσε όπως προαναφέρθηκε ο Καρακασίδης, ενώ το δεύτερο στο 41′ το κέρδισε ο Γκαβανόζης από λαθος της άμυνας και το εκτέλεσε με εντολή Ουσταμπασίδη ο Μαλτέζος. Μέχρι εκεινο το σημείο το παιχνίδι ηταν μάλλον μοιρασμένο με το παιχνίδι να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου, τις δυο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη κυριευμένες από το άγχος τους και την Ένωση Αλεξανδρούπολης να έχει πάντως μια ελαφριά επιθετική πρωτοβουλία, που μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ και νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αναστάσιος Τσιλίκας με βοηθούς τους Ζαχαριά και Πετσινάκη, όλοι της ΕΠΣ Καβάλας. Στην επόμενη αγωνιστική ο Ορφέας φιλοξενεί τον Κεραυνό Πέρνης ενώ η Ενωση Αλεξανδρούπολης ταξιδεύει στο Παραλίμνιο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Απόλλωνα.

ΕΝΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιδένης, Αμπραχαμιάν, Λίτσιος, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Γκαβανοζης, Μαλτέζος, Μάζης, Τοπαλίδης, Καρακασίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Χακη Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Βουλγαρίδης, Μαυρόπουλος, Τανζου Χαλήλ Ιμπράμ, Ξαντινίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος.