Α2 Γυναικών: Καταγγελία Ανδρεάδη για την διαιτησία με την Καβάλα

Την έντονη δυσαρέσκεια του μέσω του προσωπικού του ιστολόγιου έκανε ο Γιάννης Ανδρεάδης προπονητής της Νίκης Αλεξανδρούπολης για την κακή διαιτησία στον αγώνα με την Καβάλα.

Διαβάστε την ανάρτηση του:

Είναι στιγμές που δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να πεις κάποια πράγματα ή να τα κρατήσεις μέσα σου. Αυτό που συνέβη όμως στον χθεσινό αγώνα της ομάδας μου στην Καβάλα δεν μπορώ να το κρατήσω μέσα μου. Όχι ότι μου συμβαίνει για πρώτη φορά στην 23χρονη παρουσία μου σε πάγκους ομάδων, όμως θα μπορούσα να πω πως αυτό που έγινε χθες ήταν ο ορισμός της “κλοπής” αποτελέσματος.
Η ομάδα μου λοιπόν (ΝΙΚΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ) έπαιξε χθες στην Καβάλα με την ομάδα του ΑΟΚ. Ο συγκεκριμένος αγώνας που ήταν πολύ σημαντικός και για τις δύο ομάδες ήταν συγκλονιστικός, με απίθανες φάσεις και κράτησε για 2:30 ώρες. Οι αθλήτριες και των δύο ομάδων κατέθεσαν πραγματικά την ψυχή τους και στα 5 σετ που παίχτηκαν για την πολυπόθητη νίκη. Και όλη αυτή η πραγματική “διαφήμιση” για το άθλημα μας αμαυρώθηκε θα έλεγα μέσα σε πέντε λεπτά στο 4ο σετ όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να γίνει εκείνος ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα στο 4ο σετ και ενώ η ομάδα μου προηγούνταν 2-1 στα σετ και 13-7 στο σκορ δεν δόθηκε από τον διαιτητή μία εξόφθαλμη πιαστή πάσα σε μια φάση διαρκείας. Και δεν έφτανε αυτό, αφού μετά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, μας έδωσε και “2” παρακαλώ κόκκινες κάρτες οπότε μέσα σε δευτερόλεπτα το σκορ από 13-7 που ήταν έγινε 14-10 και ενώ παίχτηκαν μόνο δύο πόντοι. Όπως καταλαβαίνετε από εκείνη τη στιγμή ο αγώνας “χάλασε”, οι αθλήτριες μου δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν όλη αυτή την αδικία που είχε προηγηθεί, εκνευρίστηκαν, είχαν πολλά νεύρα και φυσικά όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτεί η αντίπαλη ομάδα και να φτάσει αυτή στην κατάκτηση του 4ου σετ με 25-23 και τελικά στην κατάκτηση του αγώνα με 3-2 σετ.
Και εδώ τίθεται το ερώτημα. Πως είναι δυνατόν να θέλουμε να αναβαθμίσουμε αυτό το προϊόν που λέγεται Βόλεϊ όταν χωρίς να υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας υπάρχει ατιμωρησία για κακές διαιτησίες και λανθασμένες αποφάσεις; Ο διαιτητής ως ο “άρχων” του εκάστοτε αγώνα έχει το δικαίωμα να τιμωρεί τις διαμαρτυρίες των αθλητών, προπονητών, παραγόντων κλπ. δίνοντας κόκκινες κάρτες, δηλαδή πόντους, όπου και όποτε θέλει. Τον διαιτητή που σφάλει με τις αποφάσεις του ποιος θα τον κρίνει και θα τον τιμωρήσει; Νομίζω πως αν θέλουμε να έχουμε σοβαρά και αξιόπιστα πρωταθλήματα πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Δεν με ικανοποιεί προσωπικά που ακόμη και ο αντίπαλος προπονητής όπως και άλλοι σχετικοί με το άθλημα μου έδωσαν δίκιο για την συγκεκριμένη φάση. Αυτό άλλωστε το γνώριζα.
Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα της Καβάλας για την προσπάθεια και την τελική νίκη της. Όπως επίσης να ευχηθώ περαστικά και στην αθλήτρια της Καβάλας Στέλλα Ντίτσα που τραυματίστηκε στους πρώτους πόντους του αγώνα και να έχει γρήγορη ανάρρωση.
Για να μην ξεχάσω το σπουδαιότερο, ένα μεγάλο μπράβο στις αθλήτριες μου για τον αγώνα που έδωσαν.