22 ξενοδοχεία στον Έβρο αναζητούν νέο ιδιοκτήτη

Μονάδες προς πώληση και σε τουριστικές περιοχές με πρωταθλήτρια τη Σαμοθράκη

Δύο όψεις φαίνεται να έχει η ξενοδοχειακή αγορά για τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα του Έβρου.

Την ώρα που παρατηρείται οργασμός κατασκευής νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε πολλές περιοχές της χώρας, με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα να κρατούν τα σκήπτρα των προτιμήσεων για τους εν δυνάμει επενδυτές, πόλεις και νησιά που το καλοκαίρι σφύζουν από τουρίστες, διαθέτουν ένα μεγάλο απόθεμα ξενοδοχειακών μονάδων (από πανσιόν μέχρι πολυτελή καταλύματα) που αναζητούν αγοραστές που θα τους δώσουν ξανά ζωή και μία δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσουν κομμάτι από την τουριστική πίτα.

Ο αριθμός των ξενοδοχειακών μονάδων που αναζητούν νέους ιδιοκτήτες και “πνοή” στον Έβρο, ανέρχεται στα 22.

Η πλειονότητα αυτών και συγκεκριμένα τα 15, αφορούν τη Σαμοθράκη όπου οι τιμές ποικίλουν ξεκινώντας από τις 70.000 € και φτάνοντας έως και τα 2.500.000 €. 

Στα 2,2 εκ. € είναι η τιμή πώλησης ξενοδοχείου, συνολικής επιφανείας 1.500 τμ στην Παλαιόπολη, ενώ με μόλις 70.000 € μπορεί να αποκτήσει ενδιαφερόμενος μικρή πανσιόν, που χρήζει ανακαίνισης, στην Καμαριώτισσα.

Τα υπόλοιπα προς πώληση ξενοδοχεία εντοπίζονται στο Σουφλί και την Αλεξανδρούπολη, ενώ οι τιμές τους διαμορφώνονται σύμφωνα με την τοποθεσία, την παλαιότητα, τα τετραγωνικά αλλά και τα αστέρια που διαθέτουν.

Σημειώνεται πως στην έρευνα καταγράφονται τα προς πώληση ακίνητα σε δημοφιλείς ιστοσελίδες, ωστόσο πιθανώς να υπάρχουν και άλλα κανάλια πώλησης και εξεύρεσης αγοραστών, συνεπώς ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Οι λόγοι που οδήγησαν τους ιδιοκτήτες να λάβουν την “μεγάλη” απόφαση της πώλησης έγκειται κυρίως στην αδυναμία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να καταστούν βιώσιμες εν μέσω της οικονομικής κρίσης, αλλά και η αδυναμία προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Πηγή: http://pameevro.gr