Ευθεία παρέμβαση της Άγκυρας στα ελληνικά ζητήματα της Θράκης

Στην Τουρκία με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης συναντήθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζοντας τη ρητορική περί δήθεν «τουρκικής» μειονότητας

Σε μία ακόμη σημειολογική κίνηση και μία ακόμη προκλητική δήλωση, προέβη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο κος Τσαβούσογλου υποδέχθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην Τουρκία τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Μάλιστα, διαφήμισε την εν λόγω επίσκεψη σε όλα τα social media του. Την επίσκεψη συνόδευσε με τα φωτογραφικά «ντοκουμέντα» του παρόντος, όπως και με ένα σχόλιο στη γνωστή ρητορική του:

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα που απορρέει από τις Συνθήκες της Αθήνας και της Λωζάννης».

Στην ίδια ανακοίνωση, μετέφερε και την στήριξή του στους ψευτομουφτήδες, γράφοντας: «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας για τον Ιμπραήμ Σερίφ και τον Αχμέτ Μετέ» κάνοντας λόγο για καταπίεση.

Για την επίσκεψη αυτή φρόντισε να ενημερώσει και τους κατοίκους της περιοχής μας, επίσης μέσω social media, το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Συνάντηση με τον Μ. Σεντόπ
Πάντως, εκτός από τον πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, οι κ. Σερίφ και Μετέ δεν περιορίστηκαν μόνο σε μία επαφή, αναπτύσσοντας και μία σειρά άλλων επαφών, όπως για παράδειγμα με τον πρόεδρο της τουρκικής βουλής Μουσταφά Σεντόπ.

Οι δύο πλευρές είχαν συναντηθεί και προ ολίγων μηνών ξανά, αυτή την φορά στην Κομοτηνή, όταν ο Μουσταφά Σεντόπ ταξίδεψε από την Τουρκία στη Θράκη, προκειμένου να παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ.
Σε μία γενικότερη θεώρηση, οι επαφές των Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, όπως παρατήρησε ο «Χ» σε πρόσφατο ρεπορτάζ, όταν ο ψευτομουφτής Κομοτηνής «περιόδευσε» σε μειονοτικά χωριά της Ροδόπης, από κοινού με τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου.

Πηγή: https://www.xronos.gr