Αποκαλύψεις Ντέμη στην “As” για τη ζωή στη Μαδρίτη, την εξαγορά της ΑΕΚ και τα μυστικά του Euro2004

Ο Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στην ισπανική εφημερίδα As για την αγάπη του στην Ατλέτικο, αναφέρθηκε στον Τόρες, στον Σιμεόνε, την ΑΕΚ και φυσικά τη ζωή στην Ισπανία.

Δεδομένου ότι ο Αλεξανδρουπολίτης πρώην παίκτης και πρόεδρος της ΑΕΚ δεν μιλά συχνά ενώ ακόμα πιο σπάνιες ε΄ναι οι δηλώσεις του σε διεθνή μέσα, αποκτούν αυτόματα αξία.

Για την αγάπη των φίλων της Ατλέτικο ανέφερε: «Ακόμα μου προκαλεί έκπληξη. Πήρα αρκετή αγάπη από τους φίλους της Ατλέτικο από το ξεκίνημα. Ήταν φανταστικά. Πήρε μόνο λίγους μήνες, αλλά φώναζαν το όνομά μου».

Για τον Τόρες σχολίασε: «Ο Φερνάντο ήταν μόνο 19 χρονών, ήταν το πιο αγαπητό παιδί. Ήταν ντροπαλός, αλλά υπέροχος. Τον έβλεπα σαν τον μικρό μου αδερφό. Προσπαθούσα να τον βρίσκω συνέχεια στο γήπεδο και να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να τον βοηθήσω».

Για τον Ντιέγκο Σιμεόνε είπε: «Βλέπω τον Τσόλο σήμερα και βλέπω τον ίδιο χαρακτήρα που είχε τότε. Ήταν ένας νικητής και όταν παίζαμε η φωνή του μας εντυπωσίαζε. Μας φώναζε και μας έβαζε να τρέχουμε. Μας επηρέαζε. Ήταν ένα καλό παιδί».

Για την αγορά της ΑΕΚ αποκάλυψε: «Μέχρι τον Φεβρουάριο ήταν όλα μαγικά. Αλλά αναμείχθηκα πολύ στην αγορά της ΑΕΚ, πολλές ώρες στο τηλέφωνο για κάτι που ήταν όνειρο μου. Νομίζω αυτό επηρέασε την απόδοσή μου και προκάλεσε τον τραυματισμό μου. Δυστυχώς μου κόστισε την παρουσία μου στη βασική 11άδα της Εθνικής, που μας έδωσε το Euro του 2004».

Για τη ζωή στην Ισπανία ανέφερε: «Στην Ισπανία όλα είναι πιο ήσυχα, αγαπήσαμε τους ανθρώπους του και ήταν ιδιαίτερο γιατί η κόρη μας γεννήθηκε εκεί».

Για τη ψυχολογία του επιθετικού: «Τα χαρακτηριστικά παίζουν ρόλο, αλλά το ζήτημα είναι περισσότερο ψυχολογικό. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου. Αυτό μπορεί να σε κάνει να σταθείς μπροστά από τον τερματοφύλακα και για μία στιγμή μπορεί να σκεφτείς ότι υπάρχει η περίπτωση της αποτυχίας, τότε κατά 90% δεν θα σκοράρει. Το στιλ μου ήταν διαφορετικό από του Κόστα, αλλά αν και ήμουν πιο κοντός, ήμουν καλύτερος με το κεφάλι».

Για τα συστατικά της επιτυχίας στο Euro 2004 o Ντέμης Νικολαϊδης αναφέρει: «Οι σχέσεις μας, η πειθαρχία και η άρνηση μας να χάσουμε ήταν οι αξίες που μας οδήγησαν στην επιτυχία. Το μόνο πράγμα που δεν έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η έλλειψη ταλέντου, έχουμε έλλειψη σε όλα τα όλα».

Τέλος για τη σχέση του με την Ατλέτικο σήμερα, λέει: «Πάντα παρακολουθώ τα ματς της ομάδας μαζί με τον γιο μου».