Πορτογάλος με παρελθόν στην Ελλάδα προστέθηκε στις υποψηφιότητες για τον πάγκο της Ξάνθης

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Ξάνθη μετά την απομάκρυνση του Κίκο Ραμίρεθ και σύντομα θα παρθεί οριστική απόφαση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες προγραμματίζεται ραντεβού ανάμεσα στον Χρήστο Πανόπουλο και τον Γιάννη Παπαδημητρίου για το θέμα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ θα ενημερώσει τον ισχυρό άνδρα του συλλόγου για τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής με πιθανούς τεχνικούς.

Στην κορυφή της λίστας, όπως έχει αναφέρει από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS, φέρεται να βρίσκεται ο Γιάννης Πετράκης από την ελληνική πλευρά.

Αλλα ονόματα που ακούστηκαν είναι του Μαρίνου Ουζουνίδη, του Σάββα Παντελίδη και του Νταμίρ Κάναντι, ωστόσο σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων των τελευταίων ωρών, την Ξάνθη φέρεται να απασχολεί έντονα και η περίπτωση του Ρουί Αλμέιδα.

Η λογική του Παπαδημητρίου τα τελευταία χρόνια είναι να επιλέγεται προπονητής από την ξένη αγορά, η απόφαση ωστόσο στην τωρινή ειδική περίπτωση είναι ο νέος τεχνικός να έχει γνώση της ελληνικής αγοράς. Ο Αλμέιδα συγκαταλέγεται σε αυτήν την περίπτωση.

Ο 50χρονος πορτογάλος προπονητής έχει περάσει από την Ελλάδα ως βοηθός του Ζεζουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο έχουν περάσει επτά χρόνια από την περίοδο που ήρθε στη χώρα μας και πολλά έχουν αλλάξει από τότε.

Ο Αλμέιδα ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και το 2000 συνέχισε στην Εστορίλ, όπου έφτασε από τις ακαδημίες στη θέση του βοηθού προπονητή. Από το 2008 έως το 2010 εργάστηκε στην Τροφένσε ως βοηθός, ενώ έκατσε και στον πάγκο της Ολυμπιακής ομάδας της Συρίας.

Το 2012 ήλθε στον Παναθηναϊκό ως βοηθός του Ζεζουάλδο Φερέρα, τον οποίο ακολούθησε και στους πάγκους των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπράγκα και Ζάμαλεκ. Από το 2015 βρίσκεται στη Γαλλία και εκεί έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Ρεντ Σταρ, Μπαστιά, Τρουά και Καέν.

«Όπως και να έχει, πρόκειται για μία περίπτωση που ενδιαφέρει τους Ακρίτες και η οποία προκρίνεται από το εξωτερικό σε περίπτωση που δεν αποφασίσουν να προχωρήσουν με Έλληνα προπονητή στο… τιμόνι», αναφέρουν τα ανακυκλωμένα από αθηναϊκά μέσα ρεπορτάζ.

Στα αρνητικά του; Όπως φαίνεται και από την λίστα τόσων ομάδων, το γεγονός ότι προφανώς δεν είναι σε καμία από αυτές μακροχρόνια η παρουσία του, ενώ επίσης δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής σε πρώτη κατηγορία.

Τον φετινό Ιούλιο πήγε στην Καέν της Ligue 2 και ενώ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με προοπτική ανανέωσης και για τρίτο έτος, απολύθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου λόγω του κακού ξεκινήματος της ομάδας.

Το θετικό, σύμφωνα με το ριπόρτ που έχουν και στα Πηγάδια; Ότι βάσει και του βιογραφικού του, μπορεί να εργαστεί άψογα με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Κάτι που ενδιαφέρει πάντα την Ξάνθη ώστε να προωθεί παίκτες από την ακαδημία της στην πρώτη ομάδα…