Η τιμωρία Τσέπελη ζητήθηκε με ερώτηση στην Βουλή για την «αναγνώριση» από τον δήμαρχο Ξάνθης «τουρκικής κοινότητας» στη Θράκη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την αναγνώριση «τουρκικής κοινότητας» στην Θράκη από Έλληνα αξιωματούχο.

Η ερώτηση εστιάζει στην θέση της κυβέρνησης έναντι των δηλώσεων και της δραστηριότητας του εν λόγω αξιωματούχου και στην ενδεχόμενη αντίδρασή της.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επικαλείται το φύλλο της εφημερίδας «Εστία» της 19-11-2019 όπου δημοσιεύεται εκτενές άρθρο, το οποίο αναφέρεται στην δραστηριότητα του νέου δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη. Αναλυτικότερα η εφημερίδα αναφέρει ότι:

«Μέχρι την Γερμανία ταξίδευσε η χάρη του νέου δημάρχου Ξάνθης Εμμανουήλ Τσέπελη. Ο κ. δήμαρχος κέρδισε τα εύσημα της αυτοαποκαλούμενης ‘Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας της Τουρκικής Δυτικής Θράκης’ η οποία έχει ως έμβλημα τους νομούς της Θράκης, βαμμένους σε πράσινα χρώματα. Στα χρώματα της σημαίας του βραχύβιου ανεξάρτητου κράτους της Θράκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χαλίτ Χαμπίπογλου αποδίδει τα εύσημα στον δήμαρχο Ξάνθης γιατί είναι ο πρώτος μετά από χρόνια που νομιμοποίησε με την παρουσία του τους απαγορευμένους από τον Άρειο Πάγο. ’Τουρκοσυλλόγους’, ενώ χρησιμοποιεί κατά σύστημα τον όρο ‘τουρκική κοινότητα’ ούτε καν μειονότητα κατά τα πρότυπα του Ραούφ Ντεγκτάς».

Με βάση το ανωτέρω δημοσίευμα,
Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: 1) Ποιά είναι η θέση της κυβερνήσεως ενώπιον αυτών των δηλώσεων της δραστηριοποίησης και της εν γένει πολιτικής στάσης του δημάρχου Ξάνθης; 2) Θα αντιδράσει πολιτικά και διπλωματικά σε αυτές τις δηλώσεις που συνιστούν ευθεία παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, και εάν ναι, πώς;

Πηγή: https://www.xronos.gr/