Η φιλοσοφία και οι στόχοι του Γιάννη Αποστολίδη ενόψει της πρεμιέρας των Νέων της Δόξας Δράμας

Αντίστροφα μετρά η Κ19 της Δόξας Δράμας, για την έναρξη του πρωταθλήματος Νέων της Super League 2 το ερχόμενο Σάββατο με τους Νέους του Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Ο Ξανθιώτης προπονητής Γιάννης Αποστολίδης δεν υπολογίζει μόνο στον τραυματία Μακράκη, ενώ με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των «Μαυραετών» αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του στη β’ ομάδα, τους φετινούς στόχους, αλλά και την πορεία της προετοιμασίας:

«Μετά από περίπου τρεις μήνες προετοιμασίας, έρχεται το πρώτο επίσημο ματς. Το περιμένουμε πως και πως. Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ο πρώτος από τους τέσσερις γύρους είναι αναγνωριστικός για όλους. Θα έχουμε πέντε αντιπάλους στον Βορρά, θα παίξουμε τέσσερις φορές με τον καθένα, σύνολο 20 ματς στην κανονική διάρκεια. Είναι νέο και ιδιαίτερο σύστημα».

Για να συνεχίσει ο 31χρονος Ξανθιώτης προπονητής: «Σε σχέση με την έναρξη της προετοιμασίας μας, σταμάτησαν 6 καλοί παίκτες μας, κάποιοι την τελευταία στιγμή, λόγω σχολείων και σπουδών. Σχεδόν κάθε 7-10 μέρες άλλαζε ο σχεδιασμός. Το ρόστερ άλλαξε κατά 70% περίπου από πέρυσι και απαρτίζεται από ταλέντα της Δράμας. Δώσαμε 7 φιλικά και γενικώς είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας. Γι’ αυτό γίνονται τα τεστ προετοιμασίας, για να διορθώνεις καταστάσεις».

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Αποστολίδης πρόσθεσε: «Έχω διπλό ρόλο, είμαι και συνεργάτης του Κώστα Ανυφαντάκη στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας και έτσι έχω πιο σφαιρική άποψη, από κοντά, και για τα δυο τμήματα. Υπάρχει καλή συνεργασία ανδρικής ομάδας και Νέων, με συνδετικό κρίκο εμένα. Είτε με φιλικά, είτε με κάποιους νεαρούς που προωθούνται ενίοτε για προπονήσεις στους «μεγάλους», συνήθως τις Τρίτες και παρακολουθείται στενά η πρόοδός τους. Εκτός φυσικά των Ρούτση, Τάσιου, Παπαϊωάννου, που έχουν επαγγελματικά συμβόλαια και ανήκουν στην α΄ ομάδα, αλλά όταν δεν μπαίνουν αποστολή εκεί παίζουν μαζί μας, για να μας βοηθούν και να έχουν ρυθμό. Υπάρχει μέριμνα για την Κ19 και γίνεται δουλειά σε βάθος. Υπάρχει άψογη συνεργασία και με τη διοίκηση, που είναι πάντα δίπλα στους μικρούς. Με προσεκτικές κινήσεις της διοίκησης και σωστούς χειρισμούς, κάποια ταλέντα που είχαν προτάσεις από ομάδες Σούπερ Λιγκ 1 για Κ17 και Κ19, πείστηκαν να ενταχθούν σε εμάς».

Καταλήγοντας, ο Αποστολίδης αναφέρθηκε στις βλέψεις του με τη Δόξα: «Έχω τρεις στόχους, με συγκεκριμένη ιεραρχία. Αρχικά, λόγω μικρής ηλικίας, να βγουν παίκτες που να είναι σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, να μάθουν πως λειτουργούν σε κοινωνικό σύνολο. Και μετά να μάθουν τακτικά πράγματα του ποδοσφαίρου, για να προωθήσουμε 3-4 άτομα στην πρώτη ομάδα. Όχι απλά για να ανέβουν, αλλά για να είναι ανταγωνιστικοί και να διεκδικούν. Τρίτος στόχος, είναι να πάμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Να είμαστε στην πρώτη δυάδα του Βορρά, στο σύνολο των έξι ομάδων, για να παίξουμε στα μπαράζ, μαζί με τις δυο πρώτες ομάδες του Νότου».