Super League 2: Ο έλεγχος των αποδόσεων των Θρακιωτών στην 6η αγωνιστική

Στο παιχνίδι που έριξε την Δευτέρα την αυλαία της 6ης αγωνιστικής στην φετινή Super League 2, o ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής (με θητεία στον Πανθρακικό) Ηλίας Πολίμος ήταν καθοριστικός, μοιράζοντας την ασίστ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας την νίκη στην ομάδα του.

Ήταν ένας από τους πολλούς Θρακιώτες ή «Θρακιώτες», με καταγωγή δηλαδή από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα ή έστω με πέρασμα από ομάδες της Θράκης, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Το ThrakiSportS κάνει την σύνοψη και σας παρουσιάζει τον έλεγχο των αποδόσεων όλων των Θρακιωτή στην 6η αγωνιστική της Super League 2, η δράση στην οποία ξεκίνησε από την Παρασκευή.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-3: Μεγάλη νίκη πήρε η Δόξα Δράμας μέσα στην έδρα του Πλατανιά. Οι «μαυραετοί» μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Νίλι στο 42′, ωστόσο έβγαλαν αντίδραση. Αρχικά, ισοφάρισαν στο 45′ με τον Ρόβα και στο δεύτερο μέρος με αντεπίθεση διαρκείας, πέτυχαν ακόμα δύο τέρματα με τους Κρητικό στο 76′ και Ιωαννίδη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 94′. Για τους νικητές, καθοριστική ήταν η συμβολή του πρώην παίκτη του Πανθρακικού (δανεικός για έξι μήνες) Κωνσταντίνου Πλέγα, ο οποίος έπιασε καλή απόδοση και στα 90 λεπτά που αγωνίσθηκε. Παράλληλα, ο Δημήτρης Σιώπης, με καταγωγή από το Τυχερό Αλεξανδρούπολης, πήρε φανέλα βασικού, ωστόσο έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 81′, λόγω τραυματισμού. Αντιθέτως, Τσαμούρης και Πασχαλάκης δεν αγωνίστηκαν για την ομάδα του Πλατανιά.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 3-1: Στο παιχνίδι που άνοιξε χρονικά την αυλαία των Κυριακάτικων αναμετρήσεων, η ομάδα της Λάρισας έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον επιθετικό της, Γκουστάβο Μπαλοτέλι, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Εργοτέλη, επικρατώντας με 3-1. Σκόρερς της αναμέτρησης ήταν οι: Μπαλοτέλι (16′,43′), Μπαστακός (49′) – Έφορντ (74′). Από πλευράς γηπεδούχων, ο τερματοφύλακας Νέστορας Γκέκας, που αγωνίσθηκε το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2015-2016 στον Πανθρακικό, ήταν βασικός, σημειώνοντας κάποιες καλές επεμβάσεις. Από τους φιλοξενούμενους, ο Ροδοπίτης αμυντικός Χρήστος Μπάτζιος με θητεία σε Πανθρακικό, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Νέα Χιλή και Έβρο Σουφλίου αγωνίσθηκε σε όλο το παιχνίδι.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ – ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ 0-0: Στην Άρτα, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις, οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στην λευκή ισοπαλία. Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και νυν του ΑΕ Καραΐσκάκη Λεωνίδας Κυβελίδης είχε συμμετοχή σε δύο καλές φάσεις, όμως δεν κατάφερε στα 78′ που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο να μετουσιώσει κάποια σε γκολ. Στην αντίπερα όχθη, θετικό πρόσημο παίρνει ο Τάσος Παπαχρήστος (ήταν συμπαίκτης την ίδια περίοδο με τον Γκέκα στον Πανθρακικό), που έπαιξε και στα 90′ και είδε το σουτ του στο 51′ να σταματάει στο δοκάρι. Φανέλα βασικού πήρε και ο Κομοτηναίος Χουσεΐν Μουμίν, έχοντας μεστή εμφάνιση. Παίκτης που ξεκίνησε από την ακαδημία του Πανθρακικού, στον οποίο και αγωνίσθηκε για δύο χρόνια, πριν πάρει μεταγραφή αρχικά για τον ΠΑΟΚ και πολλές άλλες ομάδες.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-0: Στο ντέρμπι κορυφής της αγωνιστικής, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα περιορίστηκαν στο μηδέν σε ένα παιχνίδι με αρκετά αμυντική προσέγγιση. Με την φάση του αγώνα να ανήκει στους γηπεδούχους, καθώς ο Βουό είδε την κεφαλιά του λίγο πριν το φινάλε, να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Από πλευρές «θρακικού» ενδιαφέροντος, ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός Γιώργος Ζησόπουλος, με θητεία μιας σεζόν στον Πανθρακικό, ήταν «κολόνα» στην ανασταλτική λειτουργία του Απόλλωνα ενώ και ο γνώριμος μας από το πετυχημένο πέρασμά του από την Ξάνθη, Μάρκο Μαρκόφσκι, δεν μπόρεσε να βρει κενούς χώρους στην άμυνα των Γιαννιωτών και μοιραία αντικαταστάθηκε στο 83′ από τον Βουό, μένοντας στα 3 φετινά τέρματα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0: Πολύ φτωχό ήταν το θέαμα της αναμέτρησης στην Θεσσαλονίκη, όπου ο Απόλλων Πόντου επικράτησε της Κέρκυρας με 1-0, στο ντέρμπι των ουραγών της SL2, σε ένα ματς που διεξήχθη υπό αντίξοες συνθήκες, λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Οι γηπεδούχοι είχαν ως «αιχμή του δόρατος» τον Κομοτηναίο στην καταγωγή Δημήτρη Χασομέρη, με χρόνια παρουσία τόσο στην ομάδα της Ξάνθης όσο και στον Πανθρακικό, με τον οποίο αγωνίστηκε για τρεις σεζόν. Ο 30χρονος επιθετικός δεν κατάφερε ωστόσο να κάνει σεφτέ στο πρωτάθλημα ούτε στην 5η του φετινή συμμετοχή ενώ στο 90+4′ έδωσε την θέση του στον Καλογέρη.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0: Στο παιχνίδι που έριχνε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής, μόλις στο 4′ η ομάδα της Παναχαϊκής κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μετά από σέντρα ακριβείας του Ηλία Πολίμου (με 6μηνη θητεία στον Πανθρακικό την σεζόν 2016-17) από τα δεξιά και εύστοχη προβολή του Μωραΐτη. Το 1-0 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Ο 24χρονος δεξιός μπακ, πέραν της μιας ασίστ, είχε εξαιρετική απόδοση σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αποτελώντας διαρκώς επιθετική απειλή για την αντίπαλη εστία, στις επελάσεις του από την δεξιά πτέρυγα.

Πολυτιμότερος «Θρακιώτης» της αγωνιστικής: Ηλίας Πολίμος (Παναχαΐκή)

Η Βαθμολογία (Σε 6 αγώνες)

1. Απόλλων Σμύρνης 14

2. ΠΑΣ Γιάννινα 12

3. Παναχαϊκή 12

4. Πλατανιάς 10

5. Δόξα Δράμας 9

6. ΑΕ Καραϊσκάκης 8

7. Χανιά 8

8. Απόλλων Λάρισας 8

9. Λεβαδειακός 7

10. Εργοτέλης 7

11. Απόλλων Πόντου -3

12. Κέρκυρα -3