Στον «αέρα» η αποστολή αθλητικού συλλόγου της Θράκης στην Αλβανία μετά τον πολύνεκρο σεισμό

Τους 11 έφτασαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε την Αλβανία στις 03:54 (τοπική ώρα· 04:54 ώρα Ελλάδας και Κύπρου) το πρωί της Τρίτης, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε περιοχή 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Δυρραχίου και 35 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων.

Οι τραυματίες υπολογίζονται σε περισσότερους από 300. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Θούμαν, μεταξύ αυτών, ένα κορίτσι 4 χρονών και η γιαγιά του. Τέσσερις στα συντρίμμια κτιρίου που κατέρρευσε στο Δυρράχιο ένας σε τροχαίο εξαιτίας καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός, ενώ ένας άνδρας έπεσε από μπαλκόνι στο Κουρμπίν.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει την χώρα τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ έχουν ακολουθήσει περισσότεροι από 100 μετασεισμοί. Κτίρια έχουν καταρρεύσει ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια. Οι φωνές των εγκλωβισμένων ακούγονται από τα χαλάσματα στα συνεργεία διάσωσης που επιχειρούν.

Το χτύπημα του Εγκέλαδου θέτει σε αμφισβήτηση πλέον μια σημαντική συμμετοχή που έχει προγραμματιστεί κανονικά να έχουν το ερχόμενο Σάββατο οι Μαχητές Κομοτηνής σε διεθνείς αγώνες στην Αλβανία. Πιο συγκεκριμένα, ο αθλητής του συλλόγου Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης έχει προσκληθεί για να αγωνιστεί στην κατηγορία των 85 κιλών με όρους Κ1, στην Αυλώνα.

Διοργανωτής είναι ο Αλμπαν Αλικαϊ, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας wku για την Αλβανία. Στην διοργάνωση θα παιχτούν τρεις παναλβανικές ζώνες στις κατηγορίες των 70 κιλών ανδρών, 63 κιλών ανδρών και 60 κιλών γυναικών. Συνολικά έχουν κληθεί να συμμετέχουν τρεις αθλητές από την χώρα μας ανάμεσα σε αυτούς και ο Αλέξανδρος Χρυσοχοΐδης.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας, ο αθλητής των μαχητών Κομοτηνής ταξίδεψε σε Θεσσαλονίκη και Βέροια για να κάνει προπόνηση με αθλητές άλλων συλλόγων πάντα υπό τις οδηγίες του δασκάλου του Βασίλη Τζιτζιου. Ωστόσο ο ισχυρός σεισμός και η πιθανή κήρυξη της χώρας σε κατάσταση πένθους θέτει σε αμφισβήτηση την διεξαγωγή των αγώνων τη συγκεκριμένη ημερομηνία, αφού παίζει και το ενδεχόμενο αναβολής. Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες και σίγουρα μέχρι το πρωί της Πέμπτης.