Γ’ Εθνική: ΆΡΗΣ να γουστάρεις! Κυρίαρχο στο ξανθιώτικο ντέρμπι το Άβατο, «βύθισε» τον Ορφέα

Δίκαια νίκη με 2-1 πήρε ο τυπικά φιλοξενούμενος Άρης Αβάτου επί του Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ και ανεπνευσε βαθμολογικά σε αντιθεση με τον αντίπαλό του.

Ο Αρης ήταν εντυπωσιακός στο πρωτο ημίωρο. Προηγηθηκε γρήγορα με 0-2 και έδειξε πως θα κάνει περίπατο αν και στο τέλος θα μπορουσε να ισοφαριστει από τον μαχητικό Ορφέα.

Μόλις στο 3′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, με τον Κοσμά Γκέκα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μακράκη και να πλασάρει κανοντας το 0-1 σημειώνοντας το 5ο του φετινό τέρμα. Πολύ γρηγορά στο 11′ έγινε το 0-2 όταν από κόρνερ του Ψεμματά ο Χακάν Βελή αφύλακτος με κεφαλιά σκόραρε για τον Άρη. Ο Ορφέας είχε ενα καλό σουτ στο 17′ με τον Χασάνογλου αλλα δεν ανησύχησε τον Νομικό. Νέα μεγάλη φάση είχε το Άβατο αλλα στο 23′ το δυνατό σουτ του Σαρηγιαννίδη που επέστρεψε από τον τραυματισμό του βρηκε το δοκάρι του Ρούφου. Στο επόμενο λεπτό σε νέα αντεπίθεση ο Χατζηπαπάς με σέντρα βρήκε τον Γκέκα, του οποίου η κεφαλιά πέρασε λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι του Ρούφου. Ο Αρης είχε ακόμα μια φάση στο 33′ όταν το φάουλ του Βελή Χακάν η μπάλα πέρασε άουτ. Με το σκορ 0-2 οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας ήταν μέτριος, με τον Ορφέα να έχει ανούσια υπεροχή χωρίς να απειλέι ιδιαίτερα με εξάιρεση το γκολ στο 85′. Νωρίτερα στο 79′ σε σέντρα του Ψεμματα ο Ζωσιμίδης από κοντά δεν μπόρεσε να καθαρίσει το παιχνίδι κανοντας το 0-3, και ετσι ενα πενταλεπτο μετά από σέντρα του Χαλήλ Ιμπραμ Τανζού ο Κουκουρίγκος με το 3ο του φετινό τέρμα μείωσε σε 1-2 βαζόντας φωτιά στο τελευταίο οκταλεπτο με τις καθυστερησεις. Ωστόσο απείλησε μονο με ενα φαουλ του Μελισσόπουλου στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά και ετσι ο Αρης ήταν ο μεγάλος νικητής του Ξανθιώτικου ντέρμπι, φτανοντας τους 12 βαθμούς και υποδεχεται το Παραλίμνιο, ενω ο Ορφέας εχει τους μισούς και είναι στο -6 από την ζώνη του υποβιβασμού και την επόμενη βδομάδα έχει εναν τελικο στην Αλεξανδρούπολη.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Βουλγαρίδης, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού, Σουκρήογλου (42′ Ξαντινίδης), Μελισσόπουλος, Κουκουρίγκος, Χίντ Ιμέρ (60′ Καραγκιόζης)

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαππάς, Μπουνταγκίδης (72′ Καλαϊτζίδης), Μίλλερ, Λαφάρας, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης (65′ Ζωσιμίδης), Χακάν Βελή, Γκέκας, Ψεμματάς (86′ Μουστάκης), Μπουλούτ (75′ Κρασώνης)