Super League: Μια 11άδα tips για την αναμέτρηση της Ξάνθης στη Λαμία (20:00, LIVE ThrakiSportS)

Επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League έχουμε το βράδυ μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη και την ίδια περίπου ώρα την Ξάνθη να φιλοξενείται στην έδρα της Λαμίας.

Όπως πριν από κάθε επίσημο ματς του ΑΟΞ το ThrakiSportS με τη βοήθεια και των πολύτιμων στατιστικών που δημοσιεύει η επίσημη σελίδα της Super League σας παρουσιάζει μια 11άδα με ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναμέτρηση.

1. Η Ξάνθη, που επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, βρίσκεται σε βαθμολογική κάμψη. Έχει μόλις ένα βαθμό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, ενώ είχε 15 στα έξι πρώτα. Μαζί με την ήττα στη Λάρισα από τον Απόλλωνα για το Κύπελλο, έχει συμπληρώσει πέντε επίσημα ματς χωρίς νίκη και καλείται επειγόντως να βρει γιατριά στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

2. Σοβαρό πρόβλημα δείχνει να έχει η Ξάνθη στο σκοράρισμα. Έχει πετύχει μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της, ενώ είχε βάλει δέκα στα πρώτα έξι.

3. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι στους αγώνες της Ξάνθης το 83% των γκολ μπαίνουν στο δεύτερο ημίχρονο.Έχει πετύχει 11 και έχει δεχτεί 12, και μόλις δύο από αυτά μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Εκτός έδρας έχει δεχτεί ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ακόμα δεν έχει σκοράρει.

4. Στα δύο χρόνια της παρουσίας της Λαμίας στη Super League, οι τέσσερις συναντήσεις της με την Ξάνθη δεν είναι παραγωγικές. Έχει μπει ένα γκολ στο προπέρσινο παιχνίδι της Λαμίας, με το οποίο η Ξάνθη επικράτησε 1-0. Ήταν ένα χτύπημα φάουλ του Μεχία. Τα άλλα τρία παιχνίδια έμειναν στο 0-0. Αυτό σημαίνει ότι η Λαμία δεν ψάχνει μόνο την πρώτη νίκη της, αλλά και το πρώτο της γκολ εναντίον της Ξάνθης, ενώ μια ασφαλής πρόβλεψη για την αναμέτρηση βάσει στατιστικών θα ήταν το under.

5. Βαθμολογικά ανακουφισμένη από τις δύο νίκες  στα δύο τελευταία παιχνίδια, που είναι και οι πρώτες της, η Λαμία ελπίζει να συνεχίσει έτσι και να ανέβει ακόμα περισσότερο. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη και τη νίκη στη Μυτιλήνη για το Κύπελλο, η Λαμία έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία παιχνίδια της με διαφορά τερμάτων 7-0! Βίοι αντίθετοι με την Ξάνθη δηλαδή.

6. Μπορεί να άργησε να βρει τη νίκη η Λαμία, ωστόσο είναι αήττητη στην έδρα της, αφού έχει ακόμα φέτος τέσσερις εντός έδρας ισοπαλίες. Τα πέντε ματς χωρίς ήττα εντός έδρας είναι ισοφάριση του ρεκόρ της Λαμίας στην κατηγορία, αν δεν χάσει και τώρα δηλαδή απέναντι στην Ξάνθη, θα κάνει νέο ρεκόρ στην Α’ Εθνική. Συνεπώς οι Θρακιώτες μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν.

7. Στα εκτός έδρας παιχνίδια της η Ξάνθη φέτος δεν έχει ισοπαλία. Έχει παίξει τέσσερις αγώνες με δύο νίκες και δύο ήττες, που τις έχει κάνει εναλλάξ. Αν συνεχιστεί αυτή η σειρά πάντως, τώρα θα πρέπει να κερδίσει.

8. Η Ξάνθη έχει τέσσερα προβλήματα για τον αγώνα αυτόν. Δύο τραυματίες (Μπαξεβανίδης – Φοσέ) και δύο τιμωρημένους με κάρτες (Στάρτζεον – Κοβάσεβιτς). Ωστόσο στην αποστολή ο Κίκο Ραμίρεθ έχει πάρει 20 παίκτες. Αναλυτικά όλα τα ονόματα με ένα κλικ ΕΔΩ.

9. Η αναμέτρηση διεξάγεται σε μια εποχή που έχουν πληθύνει τα δημοσιεύματα για σύννεφα αναφορικά με τον Ραμίρεθ. Οι πρώτες πληροφορίες ήταν μετά την ήττα-σοκ από τον ουραγό Πανιώνιο, αλλά πλέον έχουν ακουστεί και ονόματα αντικαταστατών, όπως του Κάναντι. Αν στραβώσει το αποτέλεσμα στη Λαμία, μπορεί και να υπάρχουν εξελίξεις, αν και επισήμως η ΠΑΕ σε όλους τους τόνους αναφέρει ότι στηρίζει το έργο του Ισπανού προπονητή.

10. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Στέφανος Κουμπαράκης της ΕΠΣ Θράκης. Θα έχει ως βοηθούς τον Μπαλτά και τον επίσης Κομοτηναίο Τζιώτζιο. Τέταρτος είναι ο Καραντώνης και στο VAR οι Σέζος και Παπαδάκης.

11. Οπως προαναφέρθηκε το ματς της Ξάνθης στη Λαμία ξεκινά στις 20:00 και μεταδίδεται απευθείας από την ERT Sports και φυσικά live ενημέρωση θα υπάρχει και από το ThrakiSportS. Μισή ώρα νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει και το Πανιώνιος – Ολυμπιακός, το μόνο άλλο σημερινό ματς. Αυριο έχουμε το κυριως πιατο της αγωνιστικής και διεξάγονται τα ματς Ατρόμητος-ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης-Βόλος, ΠΑΟΚ-Λάρισα, ΑΕΚ-Άρης και Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός.