Αποκάλυψη Μπουγαΐδη για Καραολάνη: «Ανέλαβε τα έξοδα της γέννας του παιδιού μου αν και είχε πτωχεύσει ο Πανθρακικός»

Σε μια αποκάλυψη που μόνο τιμά τον πρώην μεγαλομέτοχο του Πανθρακικού Τάσο Καραολάνη προχώρησε ο πρώην αρχηγός της ομάδας Μαυρουδής Μπουγαΐδης σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στον συνεργάτη του Metrosport Πέτρο Χαριζακλή.

Αναφερόμενος στον Πανθρακικό, ο πρώην αρχηγός της ομάδας όταν του ζητήθηκε να απαντήσει με μια λέξη πώς θα την χαρακτήριζε, απάντησε: «Οικογένεια». Και όταν κλήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη και υποβιβάστηκε η ομάδα της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να του βγει το όνομα του… «γκαντέμη», καθώς ήταν η τρίτη ομάδα σε διάστημα λίγων ετών στην οποία πήγαινε και υποβιβαζόταν, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης ανέφερε:

«Δεν ξέρω αν ήταν ατυχία, αλλά η μόνη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω Πανθρακικός είναι οικογένεια. Γι΄αυτό τον λόγο έμεινα και μετά στην Β Εθνική, είναι κάτι που δεν θα το μετανιώσω ποτέ. Ημασταν έμπειρη ομάδα, ίσως να έγιναν κάποια λάθη αλλά δεν είμαι ο άνθρωπος που μπορώ να τα κρίνω αυτά. Είχα μια σχέση εξαιρετική με τον κ.Καραολάνη, ήταν ποδοσφαιρικός μου πατέρας».

Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο Μπουγαΐδης προχώρησε σε μια αποκάλυψη: «Οταν μας ενημέρωσαν τον Ιανουάριο ότι η ομάδα δεν μπορεί να συνεχίσει, η γυναίκα μου ήταν έγκυος και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που έκανε για μένα. Εγώ βρήκα ομάδα μετά, όμως η γυναίκα μου ήταν στον μήνα της και δεν μπορούσε να με ακολουθήσει και ο κ. Καραολάνης μου είπε πως θα αναλάβει τα έξοδα της γέννας επειδή κάποια χρήματα από την Α Εθνική τα χάρισα και δεν τα διεκδίκησα δικαστικά. Οταν ανέβηκα από τα Χανιά, με είδε έξω και μου είπε πως “δεν το ξέχασα” και ήρθε στο νοσοκομείο μαζί μου και τα ανέλαβε όλα. Ηταν πλάι μου, ήταν μια κίνηση ανθρωπιάς σε όλο της το μεγαλείο».

Σήμερα ο Μπουγαΐδης με τη μεγάλη καριέρα εντός και εκτός Ελλάδος αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας με τον ΠΑΟ Κουφαλίων. Στην ερώτηση πως γίνεται να αποφασίζει στα 26 του χρόνια να αγωνιστεί στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣΜ, που ήταν και η πρώτη στην εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε, απάντησε:

«Δεν περίμενα να έρθω σε τόσο χαμηλή κατηγορία αλλά δεν το έχω μετανιώσει. Μετά τον ερχομό του δεύτερου παιδιού μου αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, μετά την περσινή σεζόν που με βρήκε στην Πολωνία. Εκανα κάποιες συζητήσεις με κάποιες ομάδες και εγώ και ο εκπρόσωπός μου. Δεν βρήκα κάτι που να είναι αξιόπιστο, άκουσα πράγματα που δήλωναν ασέβεια προς το πρόσωπό μου ως άνθρωπος όχι ως ποδοσφαιριστής. Μπορεί να μην αρέσω σε κάποιον προπονητή ή τεχνικό διευθυντή είναι λογικό, δεν μπορεί να αρέσουμε σε όλους. Ακουγα σχόλια ότι δεν είμαι έτοιμος και πως δεν ήξεραν σε ποιά χώρα έπαιζα, δεν σχολίαζαν το ποδοσφαιρικό μου επίπεδο και αυτό μου έδειξε πως δεν με ήθελαν πραγματικά. Ολα αυτά δεν τα βρήκα εδώ στα Κουφάλια, βρήκα ανθρώπους που με σέβονται. Τα Κουφάλια είναι το χωριό της μητέρας μου, σε αυτό το γήπεδο ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή λοιπόν που έχω κάνει οικογένεια, για μένα είναι πάνω απ΄όλα και θέλω να απαρτίζεται η καθημερινότητά μου από σεβασμό. Υπήρχαν ομάδες από Σούπερ Λιγκ 2, από Φούτμπολ Λιγκ, από Γ Εθνική, είχα συζητήσεις με ομάδες, με μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά εγώ αποφάσισα να παίξω εδώ».

Ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκαλύπτει: «Ακουσα πως είμαι γκαντέμης, δεν μπορεί να ακολουθεί ένας τέτοιος τίτλος από τα 19 μου χρόνια. Ολα ξεκίνησαν από τον πρώτο υποβιβασμό με την ΑΕΚ. Αν ήμουν ο λόγος που έπεσε η ΑΕΚ και στηριζόταν η άμυνα επάνω μου σημαίνει πως ήμουν πολύ καλός παίκτης. Δεν με στεναχωρεί αυτά που ακούγονται, με έκαναν πιο δυνατό και όταν τα ζεις στα 19 και στα 26 παίρνεις πιο εύκολες αποφάσεις για το μέλλον σου». Οσο για την αποφασή του να πάει στα Κουφάλια; «Πρώτον, ήρθα σε μια ομάδα με εγκαταστάσεις, προπονητικό, γήπεδο που δεν έχει ομάδα στην Α1. Εχω συμπαίκτες όπως ο Μαργαρίτης, ο Κοτσαρίδης, ο Κοντσίδης, γίνεται μια προσπάθεια από την ομάδα και θέλει να ανέβει και ήθελα να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Δεύτερον, μου ήταν πολύ δύσκολο αλλά όπως είπα και πριν η οικογένειά μου ήταν το πιο σημαντικό. Δεν άντεχα κάποια άλλα πράγματα. Είναι τριών ετών ο γιος μου και δεν έχω κάνει τα γενέθλιά του μαζί γιατί ήμουν σε χειμερινή προετοιμασία με την ομάδα. Μαζί με την γυναίκα μου γίναμε γονείς σε μκρή ηλικία και βάζουμε την οικογένειά μας πάνω απ΄όλα. Η οικογένειά μου μεγαλώνει, η γυναίκα μου είναι έγκυος, είμαι περήφανος γι΄αυτό και θα κάνω τα πάντα για να είναι ευτυχισμένη».

O Μπουγαΐδης μιλά ακόμα για τα χρόνια του στην ακαδημία του Άρη, την μεταγραφή στην ΑΕΚ, την Γρανάδα στην Ισπανία και την πρόσφατη παρουσία στην Πολωνία. Για πρώτη φορά μιλά για το περίφημο αυτογκολ στο ματς της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, που διατήρησε τους Κομοτηναίους στην Super League υποβιβάζοντας την ιστορική ΑΕΚ. Ο ίδιος διηγείται:

«Το ματς πήγαινε για 0-0, έγινε μια μικροδιακοπή πριν το 0-1 και το αυτογκόλ ήταν η αιτία για να ξεκινήσουν όλα. Δεν μπορώ να περιγράψω τι έγινε, το λεξιλόγιο είναι φτωχό. Καθίσαμε πολλές ώρες στα αποδυτήρια γιατί δεν μπορούσαμε να φύγουμε, ήταν μια νύχτα που δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Και πολλές μέρες στη συνέχεια δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Αρχικά εκείνη τη στιγμή σκεφτήκαμε πως θα γλιτώσουμε. Οταν έπεσα στο χορτάρι σκεφτόμουν πως το έκανα αυτό, γιατί δεν έβαλα αλλιώς το πόδι μου. Μόλις σηκώθηκα είχαν μπει ήδη οι οπαδοί μέσα και με φώναξε ο Κουτρουμπής για να τρέξω. Ηταν σκηνές που δεν θα ξεχάσω ποτέ, στεναχωριέμαι πολύ που ήμουν κομμάτι μιας αρνητικής σελίδας ενός μεγάλου σωματείου όπως η ΑΕΚ(…).

Η ΑΕΚ έχει μια ιστορία και μια βαριά φανέλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπήρχε η στήριξη στο επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αν κερδίζαμε θα σωνόμασταν. Εμείς το πιστεύαμε, ο Δέλλας το πίστευε και με εμψύχωσε και με βοήθησε πάρα πολύ και τον ευχαριστώ. Είχα προβλήματα με οπαδούς, ο Δέλλας με εμψύχωσε και είπα πως θα παίξω και το τελευταίο παιχνίδι. Εγώ ήμουν αυτός που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα και ήταν μια καλή δικαιολογία για να ακούσω τα πάντα. Οι οπαδοί μιας ομάδας έχουν κάθε δικαίωμα να σχολιάζουν γιατί αυτή ακολουθούν την ομάδα τους παντού αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας στήριξαν στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπου είχαμε την ευκαιρία να σωθούμε. Υπήρξαν περιστατικά με οπαδούς στις προπονήσεις αλλά είχαμε μια ασφάλεια. Αυτό που έζησα εγώ είναι πως μετά το αυτογκόλ δεν μπορούσα να γυρίσω στο σπίτι μου, έμεινα σε σπίτι φίλους, όπως και ο αδερφός μου δεν γύρισε. Εμενα στα Σπάτα, δίπλα στο προπονητικό της ΑΕΚ, μου τηλεφώνησε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να μην γυρίσω στο σπίτι γιατί υπάρχει μια κινητικότητα. Ο άνθρωπος φοβόταν για την περιουσία του και ήθελε να με προστατέψει. Δεν σχολιάζω την ΑΕΚ αρνητικά, δεν μπορώ να πω πως η ομάδα δεν με προστάτεψε, εγώ μεταφέρω την εμπειρία μου, απλά δεν μπορεί ένα μεγάλο σωματείο να κρατήσει τον παροξυσμό κάποιων λίγων. Μίλησε ο εγωισμός μου μετά από όλα αυτά που έγιναν και έκανα άμεση προσφυγή, ίσως να ήταν ένα λάθος, θα γινόταν κάποια στιγμή γιατί ήμουν απλήρωτος για 14 μήνες και παρότι βασικός στην ΑΕΚ έπαιρνα βασικό μισθό».

ΟΛΗ Η ΕΚΤΕΝΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΠΟΥΓΑΪΔΗ ΣΤΟ METROSPORT ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ