Ο απολογισμός της περσινής σεζόν στο μπάντμιντον του Δημοκριτείου και οι υψηλοί στόχοι της νέας χρονιάς

Με τον επιτυχημένο τρόπο που ολοκληρώθηκε η περσινή χρονιά, ξεκίνησε και η φετινή για τα τμήματα μπάντμιντον του Α.Σ. Δημοκρίτειο Κομοτηνής.

Η πρώτη αγωνιστική δράση πραγματοποιήθηκε το περασμένο διήμερο 16-17 Νοεμβρίου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών με το ομαδικό πρωτάθλημα εφήβων. Η ομάδα της Κομοτηνής -παρότι συμμετείχε με αθλητές μικρότερων ηλικιών- κατάφερε να πετύχει την 6η θέση.

Σύμφωνα με τον προπονητή του συλλόγου Μπάμπη Ιοράνου, οι αθλητές κατ’ αυτό τον τρόπο πήραν σημαντικές εμπειρίες και ο σύλλογος γενικά απέσπασε θετικά σχόλια για τη μεγάλη του προσπάθεια. Οι αγώνες συγκέντρωσαν αθλητές σχεδόν από όλη την Ελλάδα και ο Α.Σ. Δημοκρίτειο συμμετείχε με τους Νίκο Τζεβελεκίδη, Ανδρέα Ιορδάνου, Αντώνη Πολυτσάκη, Κυριάκο Πολυτσάκη, Δήμητρα Αποστόλου, Αλίκη Κασάπη, Μαρία Κασάπη.

Μετά το «κυρίως» αγωνιστικό μενού, οι αθλητές του συλλόγου έκαναν φιλική συνάντηση με τον τοπικό σύλλογο Δίας Σιδηροκάστρου, τον οποίο κι ευχαρίστησε μέσω της εφημερίδας «Χρόνος» ο προπονητής του Α.Σ. Δημοκρίτειο Μπάμπης Ιορδάνου.

Όσον αφορά στα επόμενα αγωνιστικά «ραντεβού», εντός Δεκεμβρίου ξεκινούν τα περιφερειακά πρωταθλήματα για τις ηλικιακές κατηγορίες από Κ11 μέχρι Ανδρών-Γυναικών, ενώ στις 4-5 Ιανουαρίου στον Βόλο θα λάβει χώρα το Πανελλήνιο Οpen Αντρών-Γυναικών.

Δέκατος (10ος) μεταξύ 42 συνολικά σωματείων ανά την Ελλάδα, ολοκλήρωσε την περσινή αθλητική χρονιά ο Α.Σ. Δημοκρίτειο, εξασφαλίζοντας συγχρόνως και την 1η θέση μεταξύ των σωματείων της Θράκης.

«Πέρσι κλείσαμε την χρονιά με την καλύτερη κατάταξη που είχαμε ποτέ», σημείωσε στον «Χρόνο» ο προπονητής και για την φετινή χρονιά διαπίστωσε πως «ξεκινήσαμε την χρονιά με πολλές προσδοκίες και μεγάλη συμμετοχή στα τμήματα υποδομής και ενηλίκων».

Ο Ιορδάνου ανέδειξε επίσης ότι «έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα σωματεία της Θράκης, όλοι κάνουμε προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος».

Τα τμήματα υποδομών προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι τις 19:00 το βράδυ. 

Τα τμήματα ενηλίκων και αγωνιστικό προπονούνται στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώρες 20:00 με 22:00.

Εγγραφές μπορούν να γίνουν όλη τη χρονιά, καθώς όπως λέει ο κ. Ιορδάνου «είναι ευπρόσδεκτοι όλοι να έρθουν να γνωρίσουν και να παίξουν το άθλημα μαζί μας».