Επίθεση Άγγελου Αναστασιάδη στον Τοροσίδη: «Με έβριζε και δεν με ήθελε στην Εθνική»

Εφόλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Άγγελος Αναστασιάδης στον Βασίλη Βέργη του sdna, μιλώντας για το τροχαίο και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί ουσιαστικά στον Βασίλη Τοροσίδη αλλά και στους άλλους αρχηγούς της Εθνικής (Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μήτρογλου).

Παράλληλα, μίλησε για το πρόσφατο τροχαίο του. «Ήταν μία πολύ άσχημη εμπειρία για μένα. Βέβαια, με το σκεπτικό το δικό μου πάντα από κάτι κακό βγαίνει κάτι καλό. Είχαμε την Παναγιά μαζί μας και όλους τους Αγίους. Ήμουν με τον Απόστολο Τερζή και πήγαινα σε κάτι φίλους ενώ είχα κανονίσει να πάω στο Μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού. Γενικά τρέχω αλλά στην προκειμένη δεν έτρεχα. Σε μία στροφή το αυτοκίνητο μου έφυγε. Η Παναγία ήταν μαζί μας και σωθήκαμε. Το καλό ήταν ότι δεν πάτησα φρένο. Αυτό που μας συγκράτησε ήταν ένα δέντρο. Είναι τρία πλατάνια, εμείς χτυπήσαμε στο δεξί και γυρίζει στη χαράδρα το αυτοκίνητο. Το σημαντικό είναι ότι όπως πέσαμε μας σταμάτησε το δέντρο το τελευταίο δίπλα στον γκρεμό. Εγώ είχα τις αισθήσεις μου και ο Απόστολος δεν απαντούσε. Με έλουσε κρύος ιδρώτας. Τελικά μετά από λίγο επικοινώνησε και ήταν καλά. Πρέπει να σου πω κάτι γι΄ αυτούς που πιστεύουν. Είχα δύο δεκάκιλα πλαστικά λάδι. Είπα στον Απόστολο να σταματήσουμε για να μην συνεχίζουν να χύνονται. Μετά το τροχαίο το λάδι έμεινε άθικτο. Έχω μία εικόνα της Παναγίας πάνω από το πορτάκι, η οποία έμεινε άθικτη. Εμείς βγήκαμε σχετικά εύκολα. Αν όμως δεν μπορούσαμε να βγούμε από κεί δεν θα μας έβρισκε κανείς. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Σε σχέση με την Εθνική Ελλάδος και τις κατηγορίες ότι είχε κακή σχέση με τους παίκτες στα αποδυτήρια, απάντησε: «Εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα με τα παιδιά. Εμείς βάλαμε κανόνες στην Εθνική. Τους είπαμε ότι όποιος δεν μπορεί να σηκωθεί να φύγει, μιας και εμείς βάλαμε στόχο την πρόκριση. Ο Παπασταθόπουλος από την πρώτη στιγμή που πήγαμε έκανε παρόμοιες δηλώσεις. Υπήρχε ένας τρόπος λειτουργίας στην Εθνική που χρειαζόταν αλλαγή. Υπήρχαν παιδιά που λειτουργούσαν με άλλο τρόπο. Για να αλλάξει αυτό χρειαζόμασταν και την βοήθεια τον από πάνω. Τους είπαμε: “Έχουμε δει τι πρόβλημα υπάρχει και θέλουμε να το αλλάξουμε. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις”. Το λάθος το δικό μου ήταν ότι έπρεπε να λειτουργήσω διαφορετικά. Υπήρχαν παιδιά που ήταν εκτός Εθνικής που με έβριζαν που δεν τους καλούσα, όπως ο Τοροσίδης και ο Μήτρογλου. Εγώ δίνω πολλές ευκαιρίες επειδή είναι παιδιά. Με τα παιδιά της Εθνικής μιλάω κανονικά. Εγώ είχα αποφασίσει να καλέσω και τον Παυλίδη και τα άλλα παιδιά.

Για το δύσκολο βράδυ μετά την αναμέτρηση με την Αρμενία ο Αγγελος Αναστασιάδης είπε: «Αποφάσισε η διοίκηση της ΕΠΟ να κρατήσει τα παιδιά αυτά και να διώξει εμάς. Ο Μπασινάς πήγαινε στην ΕΠΟ και δεν του έλεγαν καλημέρα. Με φώναξαν στην Αθήνα για να μου πουν να παραιτηθώ γιατί έχασα τα αποδυτήρια. Εγώ είχα πει ότι θα πάω την ομάδα στα τελικά. Εγώ τους είπα ότι έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Αν ο κύριος Γραμμένος ήθελε θα τις έκανε τις αλλαγές. Ο λόγος που δεν τα έκανε ήταν ότι ήθελε να με διώξει. Ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς του είπαν ότι δεν κάνω. Εγώ έιπα στον Γραμμένο: «Αν αποκλειστούμε θα γυρίσουμε με τα πόδια από την Φινλανδια». Ξέρετε ότι εγώ έχω εξώδικο από την ΕΠΟ! Το ίδιο και ο Μπασινάς, Γιαννακόπουλος και οι άλλοι συνεργάτες μου. Ο Μπασινάς έκανε τις συζητήσεις και περιμέναμε τα λεφτά των συνεργατών μου. Ο μόνος λόγος για να κάνω εξώδικο είναι για να πάρουν λεφτά οι συνεργάτες μου. Εμείς ήθελα ν βοηθήσουμε την Εθνική και κάναμε συμβόλαιο αγάπης, δηλαδή υπογράψαμε ότι ήθελαν».

Για την μη κλίση των Παπασταθόπουλου και Μανωλά από τον Φαν’τ Σιπ: «Όταν δεν καλείς κάποιον δεν έχεις προσωπικά μαζί του. Τα δύο αυτά παιδιά δεν τα θέλει η ομάδα. Ο Παπασταθόπουλος καταφέρθηκε εναντίον της ομάδας και του Αναστασίαδη. Όταν βγαίνει ένας τέτοιος παίκτης και λέει ότι δεν μπορούμε επηρεάζει και τους άλλους παίκτες. Δεν έχω τίποτα με τα παιδιά. Θυμάστε και τότε με τον Ρεχάγκελ πάρθηκαν γενναίες αποφάσεις. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες και το ταλέντο του Μανωλά και του Παπασταθόπουλου. Μπορεί να μην ταιριάζουν με την ομάδα, μπορεί να μην τους άρεσε η φάτσα η δική μου. Αλλά να σας πω κάτι. Ο χρόνος με τον Φαν΄τ Σιπ είναι λίγος και για μας ήταν πολύς. Τα προβλήματα ήταν πολλά. Είχαμε να παίξουμε με την Ιταλία, μια τεράστια δύναμη. Είχαμε μία ομάδα με παίκτες που τελείωσαν 5 και 11 Μαϊου. Ήταν κουρασμένα τα παιδιά».

Για το πως του φάνηκε η Εθνική: «Εγώ ήμουν σίγουρος ότι η Εθνική θα πάει καλά. Στην Ολλανδία είχαμε μία ατμόσφαιρα όνειρο. Τα παιδιά όπως είναι τώρα δεν πρέπει να φοβούνται κανέναν. Τα παιδιά δικαιώνουν με μένα. Αν είχαν αφήσει νωρίτερα εκτός κλίσεων τότε αυτό που έκαναν τώρα η ομάδα θα ήταν στα τελικά. Ο Φαν΄ τ Σιπ θα έχει πρόβλημα στη συνέχεια αν δεν καλέσει τους 2. Εσείς κρίνετε βάση αποτελέσματος. Αν ο Χατζηδιάκος έκανε κάποιο λάθος θα ήταν στην πυρά. Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι. Τα πιστεύω αυτά τα παιδιά. Εμείς παίζαμε αμυντικά δηλαδή; Εμεις απέναντι στο Λίχτενσταιν είχαμε περισσότερες τελικές. Ο Φαν΄τ Σιπ πήρε το πρόγραμμα το δικό μας συν τον Τοροσίδη. Την ανανέωση την ξεκινήσαμε εμείς. Με βρίζατε επειδή πήρα τον Κολοβό επειδή πήρα τον Ντουρμισάι. Εγώ είχα προβλήματα. Αυτά δεν είναι δικαιολογίες».

Για το αν επικοινώνησαν τα παιδιά μετά την απόλυση του, ο Αγγελος Αναστασιάδης απαντησε: «Τα παιδιά ήταν μαζί μου και εγώ μαζί τους. Εκτός από τους 4(Τοροσίδης, Μήτρογλου, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς). Μετά την Ιταλία ένας παίκτης μου έστειλε: «Σε ευχαριστούμε κύριε Άγγελε και ξέρουμε ότι είστε δίπλα μας. Αυτά που έγιναν σήμερα τα κάνατε εσείς. Αν αυτά τα πράγματα τα κάνει ένας Έλληνας είναι τρελός και αν τα κάνει ένας ξένος είναι ανάγκη». Τα παιδιά δεν ήθελαν να φύγω. Εγώ δεν ήθελα να μιλήσω τότε. Εγώ λέω ότι ακριβώς συνέβη.. Εμείς κάναμε την αλλαγή στο 85%. Η ΕΠΟ παρουσίασε την αλλαγή αυτή από ανάγκη. Δεν ξέρω δεν ήθελαν εμάς; Αν έκαναν τις αλλαγές νωρίτερα τότε η Εθνική θα είχε προκριθεί».

Για τον αν αδικήθηκε από την Εθνική απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι αδικήθηκα. Ότι έγινε για καλό έγινε. Αν με κρατούσαν και έχανα από την Φινλανδία θα με… πυροβολούσαν. Στο μήνυμα που μου είχε στείλει ο παίκτης της Εθνικής έλεγε επίσης: «Εμείς πιστεύομε στην πρόκριση». Οι παίκτες που δεν ήταν μαζί μου δεν πίστευαν καν στα ίδια τα παιδιά. Ο Παπασταθόπουλος ήταν ο μόνος που πήρε τηλέφωνο να δει αν είμαι καλά. Εγώ δεν είπα ούτε ότι είναι κακά παιδιά ούτε τίποτα. Εγώ έστειλα συγχαρητήρια στον Μανωλά. Εγώ δεν μάλωσα με κανέναν. Αν είχα αποκλείσει τον Μανωλά και τον Πασταθόπουλο και δεν είχαμε προκριθεί εγώ θα έφταιγα. Στο χέρι τους είναι τα παιδιά να επανέλθουν στην Εθνική. Ο Σωκράτης τον Οκτώβριο είπε τα ίδια στο OPEN και πήγα και του είπα με τον Μπασινά ότι δεν γίνονται αυτά. Δεν γίνεται να φαίνεται προς τα έξω αυτή η εικόνα. Υπάρχουν και κάποια όρια».

Τέλος, για το γήπεδο που πρέπει να παίζει η Εθνική ο Αγγελος Αναστασιάδης είπε: « Πήγε ο Μπασινάς στην Κρήτη για να παίζει η Εθνική στο Παγκρήτιο. Η αρμόδιοι δεν έκαναν τίποτα. Στην Τούμπα δεν μας θέλανε, στο Καραϊσκάκη δεν μας θέλανε και αποφασίσαμε να πάμε στο Παγκρήτιο. Δεν είχε γίνει καν η κλήρωση όταν αποφασίσαμε να πάμε στο Παγκρήτιο. Μας είπαν ότι δεν προλαβαίνουμε και παρότι πήραμε παράταση δεν το έφτιαξαν. Αυτή αναβλητικότητα που σε σκοτώνει».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ