Επέτειος: 45 χρόνια από το ιστορικό 2-2 της Ελλάδας με τη Δυτική Γερμανία χάρη σε Εβρίτικο γκολ (+video)

Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια, η Εθνική Ελλάδας υποδέχτηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Δυτική Γερμανία.

Η ομάδα των Μπέκενµπαοuερ, Χάινκες, Βίμερ, Κρέµερς και λοιπών ήταν το φαβορί για τη νίκη στο πλαίσιο της πρεμιέρας των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών Ευρώπης 1976. 

Βλέπετε, ο Οικονομόπουλος, ο Κυράστας, ο Σιώκος, Ελευθεράκης, ο Σαράφης και o Δομάζος είχαν απέναντί τους τους παγκόσμιους πρωταθλητές! Ε, και;

Ο Γιώργος Δεληκάρης και ο Κώστας Ελευθεράκης ήταν εκεί για να τους πάρουν από το χέρι και να τους οδηγήσουν «σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα ξεχαστεί ποτέ», όπως σχολιάζει το gazzetta που θυμήθηκε την μεγάλη επέτειο.

Μόλις στο 12′, ο Δεληκάρης με ένα εναέριο τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Οι Δυτικογερμανοί ισοφάρισαν με τον Κουλμαν στο 51 αλλά κάπου εκεί ήρθε η μεγάλη κλάση του Κώστα Ελευθεράκη, του περίφημου «ελαφιού», που έλκει την καταγωγή του από το Διδυμότειχο.

Ο Ελευθεράκης έβαλε την ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια ξανά μπροστά στο σκορ, αλλά οι Δυτικογερμανοί είχαν και πάλι την απάντηση με τον Βίμερ (82′) και έτσι το τελικό σκορ ήρθε 2-2. Υπενθυμίζεται ότι ισόπαλο είχε λήξει και το ματς στο Ντίσελντορφ, περίπου έναν χρόνο μετά.

Υπενθυμιζεται ότι ο Κώστας Ελευθεράκης, την καταγωγή του οποίου από τον Εβρο είναι αλήθεια ότι λίγοι γνωρίζουν αλλά ο ίδιος δεν παύει ακόμα και σήμερα να μνημονεύει, έστω και αν δεν έρχεται συχνά αλλά κρατάει τηλεφωνικα την οποια επαφή με συγγενείς από την πλευρά του πατέρα του, σήμερα διατηρεί δικές του ακαδημίς στην περιοχή της Βάρης στην Αθήνα. Δείτε το βίντεο με τα γκολ του ιστορικού Ελλάδα – Δυτική Γερμανία…