A2 Γυναικών: Ο τοπικός ανταγωνισμός «σκοτώνει» τις ομάδες της Αλεξανδρούπολης

Δύσκολα τα πράγματα για τις δύο γυναικείες ομάδες της Αλεξανδρούπολης, Νίκη και Φοίνικα, οι οποίες φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με 3 και 0 πόντους αντίστοιχα μετά τη συμπλήρωση του ενός τετάρτου του πρωταθλήματος.

Η Νίκη Αλεξανδρούπολης έχει καταφέρει να κατακτήσει 3 βαθμούς ύστερα από την νίκη που έκανε απέναντι στον Φοίνικα(!) και από εκεί και πέρα οι ήττες διαδέχονται η μια την άλλη.

Το ίδιο και το αυτό για τον Φοίνικα, ο οποίος σίγουρα ζεί το όνειρο του με την πρώτη παρουσία του στην Α2 Γυναικών αλλά οι φιλοδοξίες με τις οποίες ξεκίνησε δεν έχουν μέχρι στιγμής επιτευχθεί.

Ο κίνδυνος είναι ορατός η Αλεξανδρούπολη, συνολικά ο Έβρος και η Θράκη μας από εκεί που έχει δυο ομάδες φέτος, να μην έχει καμία του χρόνου στα εθνικά πρωταθλήματα. Όλα αυτά βέβαια έχουν λόγο και αυτός είναι ο τοπικός ανταγωνισμός.

Σίγουρα ο καλός εννοούμενος ανταγωνισμός πολλές φορές βοηθάει τις ομάδες να γίνονται καλύτερες αλλά στην περίπτωση της Νίκης και του Φοίνικα, τις έχει καταστρέψει.

Οι ποιοτικές παίκτριες, είτε είναι έμπειρες είτε είναι νέες, άπειρες αλλά με προοπτικές, έχουν μοιρασθεί και στις δύο ομάδες με αποτέλεσμα τελικά και οι δύο να είναι αποδυναμωμένες.

Η δεξαμενή στην περιοχή μπορεί να είναι μεγάλη από άποψη κοριτσιών αλλά είναι δεδομένο ότι όλα τα κορίτσια δεν είναι για το επίπεδο της Α2 Γυναικών.

Φυσικά να επισημανθεί ότι στον Βόρειο Όμιλο υπάρχουν πολλές ομάδες με μπάτζετ, “αστρονομικά” για την κατηγορία και παίκτριες που έχουν αγωνιστεί στην Volley League αλλά και στο εξωτερικό, πράγμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο.

Μένει να δούμε λοιπόν αν θα καταφέρουν και οι δύο ομάδες να γυρίσουν το κουμπί καθώς και ο Γιάννης Ανδρεάδης και ο Δημήτρης Τσουλκανάκης είναι δύο αξιόλογοι προπονητές, που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθέναν τι φταίει και μένει να δούμε τι μπορεί να αλλάξει.