Τέθηκε σε αργία από δημοτικός σύμβουλος ο πρώην διαιτητής και νυν παρατηρητής Γ. Ουζουνίδης

Σε αργία από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου Αλεξανδρούπολης τέθηκε από τις 8 Νοεμβρίου και για 30 ημέρες ο πρώην διαιτητής και νυν παρατηρητής διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου Γιώργος Ουζουνίδης.

Την αποκάλυψη έκανε η ιστοσελίδα evros-news, επισημαίνοντας ότι η παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη έχασε και δεύτερο δημοτικό σύμβουλο, αφού σε μόνιμη αργία βρίσκεται και ο Αντώνης Βαμβακερός, «μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για πλαστογράφηση πτυχίου».

Ο Γιώργος Ουζουνίδης υπήρξε από τους πιο επιτυχημένους διαιτητές της ΕΠΣ Έβρου τα προηγούμενα χρόνια, φτάνοντας μέχρι και την Football League ενώ τον τελευταία χρόνο είναι παρατηρητής διαιτησίας σε αγώνες Γ’ Εθνικής (όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι της πρεμιέρας ανάμεσα σε Ηρακλή Νέου Ζυγού και Πανσερραϊκό). Στην φωτογραφία εικονίζεται με τον πρόεδρο της ΚΕΔ Μέλο Περέιρα από το τελευταίο σεμινάριο για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Την απόφαση να τεθεί σε 30ημερη αργία ο Γ. Ουζουνίδης από δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης την έλαβε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Μακεδονίας-Θράκης. Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης τιμωρήθηκε στις 23 Μαίου 2019, μόλις τρεις ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν στις 26 Μαίου. 

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του evros-news, «η συγκεκριμένη ποινή επιβλήθηκε στον κ. Ουζουνίδη για κάποιο αδίκημα που αφορούσε την θητεία του ως Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος». Τότε όμως κατάθεσε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ποινή και παράλληλα για αναστολή εκτέλεσης της.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του evros-news, η έφεση του απορρίφθηκε και κοινοποιήθηκε η απόφαση στον ίδιο και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μην μετέχει για 30 ημέρες σε δημοτικά συμβούλια, συνεδριάσεις του Δ.Σ της ΔΕΥΑΑ όπου ορίστηκε από την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” και σε καμιά άλλη συνεδρίαση ως τις 7 Δεκεμβρίου.

Η εκδίκαση της προσφυγής του Γιώργου Ουζουνίδη για να “πέσει” η ποινή αργίας 30 ημερών που του επέβαλλε ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αυτήν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Μάλιστα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καλύπτει όλα τα έξοδα του δικηγόρου που θα τον εκπροσωπήσει, όπως κάλυψε ήδη και τα πρώτα που έγιναν με την κατάθεση της προσφυγής και της αίτησης αναστολής.

Η απόφαση για να τεθεί σε αργία ο Γιώργος Ουζουνίδης υπήρξε προσπάθεια να αμφισβητηθεί, επισημαίνει το evros-news, ωστόσο τονίζει ότι η πληροφορία επιβεβαιώνεται και από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικό Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, όπως δημοσιεύθηκαν στην Διαύγεια. «Δεν προσήλθαν λόγω της θέσης τους σε αργία, σύμφωνα με αποφάσεις του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ο κ.Βαμβακερός Αντώνιος και ο κ.Ουζουνίδης Γεώργιος», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Αλεξανδρούπολη: Ιδού η απόδειξη της τιμωρίας σε αργία του Γιώργου Ουζουνίδη από την Αποκεντρωμένη