Μανάκας λαμπρός οδηγεί τον ΠΑΣ Γιάννενα στο απόλυτο 7×7 της κορυφής

Το 7 στα 7 έκανε το περασμένο Σάββατο ο ΠΑΣ Γιάννενα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής του Βορρά, αφού έκανε περίπατο επί του Πευκοχωρίου με το εντυπωσιακό 111-38 με τον Κομοτηναίο Γιώργο Μανάκα να σημειώνει 15 πόντους.

Ο νεαρός Κομοτηναίος, γεννημένος το 1997, έχει περάσει από τους τοπικούς συλλόγους ΑΕΚ και ΓΑΣ. Θεωρείται έμπειρος πλεον στον πρωταθλητισμό, αφού έχει πανηγυρίσει δύο συνεχόμενες ανόδους με την Ελευθερούπολη στην Β’ Εθνική και τον Οίακα Ναυπλίου την Α2, ενώ έχει αγωνιστεί και με την Καβάλα στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών.

Συνολικά φέτος εμφανίζεται καλύτερος στην άμυνα, έχοντας 73 πόντους σε 7 αγώνες δηλαδή 10,4 ανά αγώνα αν και αγωνίζεται περισσότερο στην θέση του σεντερ αντί αυτής του πάουερ φοργουορντ που γνωρίζει καλύτερα. Δεν είναι λίγο πάντως να έχει σχεδόν σταθερά διψήφιο αριθμό πόντων σε μια ομάδα με ποιοτικό ρόστερ, που έχει ξεκάθαρα πρωταγωνιστικούς στόχους.

«Ο στόχος μας είναι η ομάδα να πρωταγωνιστεί και να παίζει ωραίο μπάσκετ ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να αγκαλιάζει την προσπάθεια μας. Το κλίμα της ομάδας είναι πολύ καλό, είμαστε σχεδόν όλοι καινούριοι παίχτες και αργήσαμε να βρούμε χημεία, αλλά τώρα είμαστε πολύ καλά σε αυτόν τον τομέα», σχολιάζει ο ίδιος μιλώντας στο ThrakiSportS.

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν το 7×7 τους δίνει επιπλέον κίνητρο ή τους δημiουργεί κάποιο άγχος ενόψει συνέχειας, ο θρακιώτης μπασκετμπολίστας απαντά: «Το απόλυτο μας δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση και όρεξη να δουλεύουμε κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο».

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Κομοτηναίος αθλητής θα αγωνιστεί εναντίον της πρώην ομάδας του, του ΓΑΣ Κομοτηνή, στις 5 Ιανουαρίου στο κλειστό της Κομοτηνής, κάτι που δεν θα γίνει για πρώτη φορά αφού τον είχε αντιμετωπίσει και με την Ελευθερούπολη, για το πρωτάθλημα τότε της Γ’ Εθνικής.