Γ’ Εθνική: Οι πρώτοι σε συμμετοχές σε Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου ενόψει του μεταξύ τους «κρας τεστ»

Την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο του ΑΟΞ θα διεξαχθεί το τρίτο τοπικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής φέτος, αλλά και το πιο παραδοσιακό. Μετά τις ισοπαλίες στο Ηρακλής – Ορφέας (0-0) για την 6η αγωνιστική Ηρακλής – Άρης (2-2) για την 8η, τώρα για την 10η υπάρχει το Άρης Αβάτου – Ορφέας Ξάνθης.

Ενόψει της αναμέτρησης αυτής η Ξάνθη Sport ξεσκόνισε τα στατιστικά της και παρουσίασε τους παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στη Γ’ Εθνική για καθέναν εκ των δύο μονομάχων της Κυριακής. Ως γνωστόν ο Ορφέας αγωνίζεται για 4η χρονιά στη Γ’ Εθνική και ο Άρης Αβάτου για 3η, συνεπώς είναι λογικό ο πρώτος να έχει τους βασικούς του παίκτες με σαφώς περισσότερες συμμετοχές.

Πρώτος και με διαφορά είναι ο Γιάννης Ρούφος που με την προχθεσινή του πολύ καλή εμφάνιση στο Παραλίμνιο έφτασε τις 80 παρουσίες στο πρωτάθλημα έχοντας 27 συμμετοχές την 1η χρονιά, 22 την δεύτερη, 25 την τρίτη και έξι στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε.

Ο Τζαμπάζ Χαλήλ Χακή έχει 74 συμμετοχές, ο Λάζαρος Μαυρόπουλος 70, ο Ηλίας Μακράκης και ο Γιώργος Κατρανίτσας 69, πάντα μετρώντας τις συμμετοχές με τα χρώματα του Ορφέα. Ο Χιντ Ιμέρ που δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σάββατο έχει 61 ενώ ο Βασίλης Καραγκιόζης έφτασε στις 59 και ο Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού τις 55.

Από την άλλη, τρεις ποδοσφαιριστές του Άρη Αβάτου βρίσκονται στα… ψηλά όσο αφορά τις παρουσίες στη Γ’ Εθνική αλλά όλοι τους πίσω από τους οκτώ προαναφερθέντες.

Ο Κοσμάς Γκέκας σαν αρχηγός το Σάββατο έφτασε τις 50 παρουσίες και βρίσκεται στην 1η θέση της σχετικής λίστας, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πέτρου Σαρηγιαννίδη που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και μοιραία δεν αγωνίζεται. Ο πρώτος έχει 20, 22 και 8 συμμετοχές αντίστοιχα στα τρία αυτά χρόνια του Αβάτου στη Γ’ Εθνική και ο δεύτερος με 21, 26 και 3.

Ο τρίτος παίκτης που αγγίζει την 50άρα είναι ο Γιώργος Ψεμματάς που με 16 συμμετοχές την 1η χρονιά, 23 την δεύτερη και 9 στο φετινό πρωτάθλημα έχει φτάσει πλέον τις 48 παρουσίες στην κατηγορία και θέλει άλλες δύο για να την πιάσει, αρχής γενομένης από το Ξανθιώτικο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής.