«Έφυγε» στα 102 του ο «Μαστροχρήστος των τραίνων»! Η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και οι δεσμοί αίματος με την Θράκη…

Πλήρης ημερών στα 102 του έφυγε ο κυρ-Χρήστος Εσκίογλου, ένας άνθρωπος που έζησε πολλά τον ξεριζωμό από την Πόλη, δυο Παγκοσμίους Πολέμους αλλά και πολλές ωραίες στιγμές με την αείμνηστη Ξανθιώτισσα σύζυγό του Βικτώρια Κατσαμπα Σαραλέκου, ανηψιά του παλιού Δημάρχου και προέδρου του ΑΟΞ, αφήνοντας πίσω του 2 παιδιά, 4 εγγόνια και 3 δισέγγονα.

Ο μαστρο Χρήστος όπως τον έλεγαν σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα ήταν μηχανικός στον Σιδηρόδρομο, οδηγός στην γραμμή Ορμένιο- Θεσσαλονίκη, έφυγε ξαφνικά τόσο γαλήνια, αφού σηκώθηκε το πρωί, έφαγε, ντύθηκε ενώ ετοιμαζόταν να πάει στα ΚΑΠΗ έγειρε …

Με τον γιο του Παναγιώτη Ομότιμο Καθηγητή Δασολογίας και Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Πολυτεχνείο Ξάνθης

Δεν μπόρεσε εαν και θα το ήθελε σαν φίλαθλος του αθλητισμού και του ΠΑΟΚ αφού καταγόταν από την Πόλη να πάρει μέρος στην περσινή φιέστα της ομάδας μαζί με τον Κουρουκίδη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ήταν πολλές οι 3 προβες που απαιτούνταν.

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Μαρτίου του 1918. Μεγάλωσε στη Λήμνο και ήρθε και σπούδασε υπομηχανικος στη Θεσσαλονίκη. Καταταχτηκε και πήγε στο Αλβανικό μέτωπο το 40. Όταν γύρισε από το μέτωπο, αφού έκανε διάφορες δουλειές, μπήκε σαν μηχανικός στον Σιδηρόδρομο και μετά στον Εσκιαδη που έγινε πρώτος μάστορας στα ρεκτιφιέ τρακτέρ και φορτηγών.

Σε όλη τη Β.Ελλαδα ήταν γνωστός ως ο Μαστροχρηστος. Με την Βικτώρια έζησαν μαζί 71 χρόνια μέχρι το 2015 και τέσσερα χρόνια μετά θα πάει να την ξανασυναντήσει. Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στην Θεσσαλονίκη.

Το προσκλητήριο του γάμου του το 1944