Εφιστούν την προσοχή για καταιγίδες από το απόγευμα της Τετάρτης τα «Καιρικά Νέα Θράκης»

Για βροχοπτώσεων συνέχεια, αύριο Τετάρτη 20/11, κάνουν λόγο τα Καιρικά Νέα Θράκης στο τελευταίο σημείωμά τους. Μάλιστα εφιστούν ιδιαίτερη προσοχή από το απόγευμα και έπειτα.
Δείτε το γιατί:

«Μετά από έναν άνομβρο Οκτώβριο, ο Νοέμβριος έχει μπει αρκετά δυναμικά σε ότι αφορά τις βροχές. Μετά το σημερινό ηλιόλουστο διάλειμμα, από αύριο οι βροχές επιστρέφουν.

Αιτία ένα χαμηλό στο κεντρικό Ιόνιο (κόκκινο βέλος στη φωτό), με το ψυχρό μέτωπο (μαύρο βέλος στη φωτό). Αναλυτικότερα, για αύριο Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσουμε με καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της Θράκης, με κάποιες τοπικές νεφώσεις. Προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και περιμένουμε αρχικά βροχές στη δυτική Θράκη, δηλαδή στον νομό Ξάνθης, με σταδιακή επέκταση και στον νομό Ροδόπης μέχρι νωρίς το βράδυ. Τα φαινόμενα φαίνεται όσο προχωράμε προς τις βραδινές ώρες να ενισχύονται και να έχουμε εκδήλωση και καταιγίδων στο θρακικό πέλαγος με βορειοανατολική κατεύθυνση (κάτι ανάλογο με τον χθεσινό καιρό) και να διατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη, ενώ για τον νομό Έβρου να γνωρίζετε ότι όσο πιο δυτικά, τόσο μεγαλώνει η πιθανότητα για περισσότερες βροχές. Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα. Μια προσωπική άποψη και συμβουλή: δείξτε προσοχή από αύριο το απόγευμα και μετά στις μετακινήσεις σας ειδικά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης και κυρίως Ροδόπης, διότι το έδαφος έχει κορεστεί πλέον από τις βροχές και θα είναι δύσκολο να συγκρατήσει μεγάλες ποσότητες νερού, με τα γνωστά αποτελέσματα. Καλό βράδυ σε όλους».

Πηγή: https://inkomotini.news/