Η βράβευση του Γιάννη Γιαγκίνη και οι αναφορές στους «αφανείς ήρωες» και την οικογένειά του

Με το έπαθλο που φέρει το όνομα του μεγάλου δασκάλου της αθλητικής δημοσιογραφίας Νικήτα Γαβαλά τιμήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ο Θρακιώτης Γιάννης Γιαγκίνης, στην ειδική εκδήλωση των ετήσιων βραβείων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Γιάννης Γιαγκίνης, εκ των εμπνευστών και ιδρυτικών μελών της προσπάθειας του ThrakiSportS, βραβεύθηκε για την ανθρώπινη συνέντευξη που εξασφάλισε από τον τότε προπονητή του μπασκετικού Ολυμπιακού Ντέιβιντ Μπλατ, μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του σοβαρού προβλήματος της υγείας του.

Παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, ο Γιάννης Γιαγκίνης αρχικά ευχαρίστησε τον ΠΣΑΤ και την Επιτροπή. «Είναι σημαντικό και άκρως τιμητικό να σε βραβεύουν για το έργο σου οι συνάδελφοί σου, είναι ακόμα πιο τιμητικό όταν διαπιστώνεις ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που αποτελούσαν μέλη της Κριτικής Επιτροπής», είπε αρχικά συγκινημένος ευχαριστώντας για την τιμή.

«Επειδή η τηλεόραση και κάθε μέσο είναι ομαδικό σπορ, οφείλω να κάνω αναφορά στο σύνολο αυτής της μικρής αλλά θαυματουργής ομάδας της ελληνικής υπηρεσίας του euronews και κυρίως στον αφανή ήρωα αυτής της συνέντευξης, τον Γιάννη Δόλα, που κράτησε την κάμερα, έκανε την ηχοληψία, κάναμε μαζί το μοντάζ και με ανέχθηκε σε σε εκείνο το 48ωρο ταξίδι στο Μέτσοβο», πρόσθεσε ο Γιάννης Γιαγκίνης.

INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Γιαγκίνης αναφέρθηκε στα τέσσερα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του. «Την μικρή Ανδριάνα που πριν επτά χρόνια, στην προηγούμενη βράβευσή μου, είχε ξεφύγει από την επιτήρηση του παππού και της γιαγιάς, είχε διανύσει όλον τον διάδρομο και είχε παραλάβει μαζί μου το τότε βραβείο, χαρίζοντας μια από τις πιο δυνατές στιγμές εκείνης της τελετής. Σήμερα είναι 9 χρονών, μεγάλωσε πλέον και δεν είναι μαζί μας, αφού οφείλει να βρίσκεται στο σχολείο της. Είναι όμως η μητέρα της, η Ελευθερία, σύζυγός μου τα τελευταία 10 χρόνια, σύντροφός μου εδώ και 17 χρόνια. Την αγαπώ και την ευχαριστώ που εξακολουθεί να με ανέχεται, μαζί με τις παραξενιές και τα περίεργα ωράρια του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Τέλος, την μητέρα μου που είναι εκεί στο βάθος συγκινημένη και τον πατέρα μου, που δεν είναι πλέον μαζί μας, αλλά εύχομαι από εκεί ψηλά που βρίσκεται να μας παρακολουθεί, να μας καθοδηγεί, να μας προσέχει, να μας φροντίζει, να έχουμε την ευχή και την ευλογία του και να τον κάνουμε υπερήφανο».

Κλείνοντας την ομιλία του κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Γιάννης Γιαγκίνης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τον Ντέιβιντ Μπλατ γιατί αν και είχε πολλές προτάσεις, ο ίδιος επέλεξε να ανοίξει την καρδιά του παραχωρώντας αυτή τη συνέντευξη στον ίδιο για λογαριασμό της ελληνικής υπηρεσίας του euronews, ευχήθηκε υγεία σε όλον τον κόσμο καθώς είναι το πολυτιμότερο αγαθό και τόνισε: «Το μήνυμα από την συνέντευξη Μπλατ είναι ένα και πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας. Never, never, ever give up. Ποτέ μα ποτέ μην τα παρατάτε. Και αυτό αφορά όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το δεύτερο βραβείο ΠΣΑΤ με το οποίο τιμάται ο Γιάννης Γιαγκίνης. Το 2012 είχε βραβευθεί η συνέντευξη που είχε εξασφαλίσει για το ThrakiSport από τον Εβρίτη στην καταγωγή ολυμπιονίκη του κανόε καγιάκ Σιδέρη Τασιάδη, κατά την διάρκεια της κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στην απονομή εκείνων των βραβείων, όπως ανέφερε και στα τωρινά ο Γιάννης Γιαγκίνης, είχε σπεύσει να κλέψει την παράσταση η δίχρονη τότε Ανδριάνα…

Η βράβευση ενός δικού μας ανθρώπου