Παραμένει για 3η μέρα εγκλωβισμένος στην «νεκρή ζώνη» του Έβρου ο Αμερικανός υπήκοος (+video)

Στη «νεκρή ζώνη» Ελλάδας – Τουρκίας παραμένει, για τρίτη ημέρα, ο 39χρονος Αμερικανός υπήκοος, ιορδανικής καταγωγής, τον οποίο η Άγκυρα επεχείρησε να προωθήσει στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές Αρχές αρνούνται να παραλάβουν τον συγκεκριμένο άνδρα καθώς και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Ελλάδα, ενώ σημειώνουν ότι στον έλεγχο που διενεργήθηκε δεν προέκυψε κάτι εις βάρος του.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πολίτης έχει υπερβεί τις ημέρες που δικαιούται να παραμένει στο έδαφός της και αρνείται να του επιτρέψει την είσοδο, με αποτέλεσμα να παραμείνει για τρίτη μέρα στην «νεκρή ζώνη».

Στον εγκλωβισμένο φερόμενο ως τζιχαντιστή στην ελληνοτουρκική μεθόριο αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Ο Αμερικανός τρομοκράτης του Νταές (ISIS) που είναι αποκλεισμένος στη νεκρή ζώνη στα σύνορα με την Ελλάδα, δεν απασχολεί την Τουρκία. Θα συνεχίσουμε τις απελάσεις» είπε ο τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με την Daily Sabah.

«Κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται μετά την έναρξη της διαδικασίας επαναπατρισμού των ξένων τζιχαντιστών. Η Τουρκία ανησυχεί για αυτό το ζήτημα για χρόνια, ας αφήσουμε τους άλλους να ανησυχούν τώρα.»

Πηγή: https://www.e-evros.gr