Ωμή παραδοχή Λαμπάκη: «Δώσαμε 40 χιλιάρικα μόνο για το βόλεϊ του Εθνικού (και μας αφήνουν αδιάφορα τα άλλα σπορ)»

Απάντηση στα όσα είπε ο πρόεδρος του Εθνικού στον Maximum έδωσε ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης σε σχέση με την χρηματοδότηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τον Δήμο.

Στην περίφημη ραδιοφωνική εκπομπή ο Μεσινέζης είχε αναφερθεί στην χρηματοδότηση που είχε λάβει η ομάδα για το τμήμα του βόλεϊ πριν λίγους μήνες και είχε υποστηρίξει ότι το ποσό των 40.000 ευρώ προοριζόταν για όλη την ομάδα και όχι μόνο για το τμήμα βόλεϊ, το οποίο με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου εγκρίθηκε να λάβει από αυτό το ποσό τα 25.000 ευρώ.

Ο Λαμπάκης δήλωσε στη Δέλτα Τηλεόραση ότι η χρηματοδότηση των 40.000 ευρώ του 2019 ήταν αποκλειστικά και μόνο για να κρατηθεί η ομάδα βόλεϊ του Εθνικού στην Α1 Ανδρών. «Η χρηματοδότηση που σώσαμε ήταν για το βόλεϊ του Εθνικού. Ακουσα ότι κάποιοι είπαν ότι έπρεπε να πάνε για όλα τα τμήματα. Τεχνικά δε μπορούσαμε να τα κατευθύνουμε σε ένα μόνο τμήμα. Συναντηθήκαμε με τον κ. Μεσινέζη και τα άλλα μέλη του ΔΣ και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι» είπε μεταξύ άλλων ο Β. Λαμπάκης.

Ο Λαμπάκης είπε ακόμη ότι με ομόφωνη απόφαση δόθηκαν ακόμη επιπλέον 10.000 ευρώ αποκλειστικά για το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όταν ανέβηκε στη Γ’ Εθνική. Οι δηλώσεις Λαμπάκη ανατρέπουν πολλά δεδομένα αλλά και προκαλούν μεγάλη αίσθηση, αφού καταρχήν η χρηματοδότηση επαγγελματικού τμήματος οποιασδήποτε ομάδας με δημόσιο χρήμα είναι κάτι που απαγόρευε μέχρι πρόσφατα ο αθλητικός νόμος.

Επιπλέον, η δήλωση Λαμπάκη σημαίνει ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή υπήρχε σκοπιμότητα να μείνουν εκτός της οποιασδήποτε χρηματοδότησης όλα τα άλλα τμήματα του Εθνικού, από τον στίβο και την κολύμβηση μέχρι το πινγκ πονγκ, το σκάκι και το μπάντμιντον που φέρνουν διαρκώς διακρίσεις στον σύλλογο και καλλιεργούν επίσης τον αθλητισμό.

Αν ισχύει αυτό, τότε γίνεται ακόμα πιο εύκολα αντιληπτό αφενός για ποιον λόγο έστρεψαν στην πλειοψηφία τους την πλάτη τους οι πολίτες στον πρώην δήμαρχο κατά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών (ενώ στον πρώτο γύρο στήριξαν τους υποψηφίους συμβούλους του), αφετέρου γιατί υπάρχει πλέον τέτοια απέχθεια προς το βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από όλα σχεδόν τα υπόλοιπα τμήματα του ίδιου συλλόγου που επί πολλά χρόνια έβαζαν και βάζουν πλάτη για να πληρώσουν τα σπασμένα της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων του Εθνικού Αλεξανδρούπολης…