ΕΠΣ Θράκης: Στον δήμαρχο Ιάσμου παράγοντες από τις εναπομείνασες ομάδες του Δήμου

Γεγονός είναι ότι ο νέος δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, που προέρχεται από τον αθλητικό και δη ποδοσφαιρικό χώρο, ξεκίνησε πολύ αρνητικά την παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο.

Η μεγάλη ομάδα του Δήμου, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, που πέρυσι κατέκτησε το νταμπλ και ανήλθε στη Γ’ Εθνική, αν και δήλωσε συμμετοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, δεν τα κατάφερε και αποχώρησε από όσες διοργανώσεις είχε δηλωθεί. Παράλληλα, ρολά κατέβασε και η Βιστωνίδα Κοπτερού, ίσως η δεύτερη πιο ισχυρη ομάδα του Δήμου Ιάσμου.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως, ο δήμαρχος υποδέχτηκε τους προέδρους των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων που έχουν απομείνει και εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν την φλόγα του ποδοσφαίρου ζωντανή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ιάσμου και συμμετείχαν οι Θανάσης Αγιαννίτης (Κομψάτος Πολυάνθου), Μουσταφά Ερντάλ (Αετός Μίσχου), Μεχμέτ Χακάν (Ένωση Ασωμάτων), Βασίλης Μαρινέλης (Δόξα Σώστη) και αντιδήμαρχοι.

«Μέσα σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα, οι πρόεδροι των ερασιτεχνικών σωματείων μίλησαν στον δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Οντέρ Μουμίν, γνωστός για το ενδιαφέρον του για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο, υποσχέθηκε ότι θα προσφέρουν την απαραίτητη στήριξη και βοήθεια στους τοπικούς συλλόγους για την εξέλιξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού», αναφέρεται στις σχετικές διαρροές.

Η συνάντηση έγινε πριν το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του ThrakiSportS για την βοήθεια που δόθηκε από τουρκική κρατική υπηρεσία μέσω του Προξενείου Κομοτηνής και μειονοτικών δημάρχων, συμπεριλαμβανομένου και του Οντέρ Μουμίν του Ιάσμου, σε ομάδες. Υπενθυμίζεται ότι από τον Δήμο Ιάσμου όπως διευκρινίστηκε, «τουρκική» ενίσχυση έλαβε η Ένωση Ασωμάτων και οχι ο Κομψάτος Πολυάνθου, όπως λανθασμένα είχε μεταφραστεί στην αρχή.

Άγνωστο παραμένει αν η βοήθεια που υποσχέθηκε ο Οντέρ Μουμίν στους τοπικούς συλλόγους για την εξέλιξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα προέρχεται και αυτή από τουρκικές κρατικές υπηρεσίες μέσω του Προξενείου ή από ελληνικά εργαλεία χρηματοδότησης που θα μπορέσει να ξεμπλοκάρει ο δήμαρχος Ιάσμου…