Αλλάζουν τα πάντα στο Πρωτάθλημα Μεικτών Ομάδων Ενώσεων! Κ14 και… Κ12 πρέπει να ετοιμάσουν οι ΕΠΣ Έβρου, Θράκης, Ξάνθης

Πραγματοποιείται το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της ΕΠΟ θα διενεργηθεί η κλήρωση για τον καθορισμό του αγωνιστικού προγράμματος των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Κ12 και Κ14.

Πρόκειται για το λεγόμενο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, τα γνωστότερα ως Πρωταθλήματα Μεικτών Ομάδων Ενώσεων. Ωστόσο φέτος έχουμε σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι ότι ενώ μέχρι τώρα είχαμε Πανελλήνια Πρωταθλήματα για ομάδες Νέων και Παίδων, πλέον πάμε σε Πρωταθλήματα Παίδων και Παμπαίδων.

Καταργούνται τα Πρωταθλήματα Κ16 και πλέον το μεγάλο Πρωτάθλημα θα είναι το Κ14 (που ήταν το μικρό μέχρι πέρυσι) ενώ θεσπίζεται και Πρωτάθλημα Κ12.

Τα Πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και λόγω της επιπλέον μείωσης της ηλικίας των παιδιών (Κ12 σημαίνει πρακτικά ότι μετέχουν παιδιά δημοτικού) πλέον αντί για Τετάρτες θα διεξάγονται Σαββατα.

Οι ΕΠΣ της χώρας έχουν χωριστεί σε οκτώ ομίλους και στον πρώτο όπου μετέχουν οι τρεις ΕΠΣ της Θράκης θα μετέχουν συνολικά οκτώ ΕΠΣ, αφού ο όμιλος πάει όχι μόνο μέχρι Καβάλα, Δράμα και Σέρρες αλλά επεκτείνεται και σε Χαλκιδική και Μακεδονία.

Συνεπώς, ενώ πέρυσι ο όμιλος απαρτιζόταν από τέσσερις ομάδες (Εβρου, Θράκης, Ξάνθης, Καβάλας), φέτος διπλασιάζεται αλλά αλλάζει και το σύστημα διεξαγωγής αφού το πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί θα είναι με μονούς αγώνες στις έδρες που θα κληρωθούν (δηλαδή η κάθε ομάδα Κ14 και Κ12 της κάθε ΕΠΣ θα δώσει τέσσερα εντός και τρία εκτός έδρας παιχνίδια ή το αντίθετο).

Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι που σε πρώτο βαθμό θα διασταυρωθούν με τους δυο πρώτους του 2ου Ομίλου. Οι νικητες αυτών των αγώνων θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους για τα προημιτελικά σε μονό αγώνα και μια ομάδα τελικά θα προκριθεί στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκύψει με αντίστοιχο σύστημα από τον 3ο και 4ο Όμιλο.

Τελικά μια ομάδα από τους 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Όμιλο θα προκριθεί στον τελικό με αντίπαλο μια ομάδα από τους 5ο, 6ο, 7ο και 8ο Όμιλο, ενώ θα διεξαχθεί και μικρός τελικός. Ολοι οι αγώνες Κ12 θα έχουν διάρκεια δύο 30λεπτα και οι αγώνες Κ14 δύο 35λεπτα, ενώ στις νοκ άουτ φάσεις σε περίπτωση ισόπαλοι αποτελέσματος, θα ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Οι τελικοί (μικρός και μεγάλος) θα γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα.

Αναλυτικά οι οκτώ όμιλοι έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Έβρος, Θράκη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Μακεδονία, Χαλκιδική

2ος όμιλος: Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά

3ος όμιλος: Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Ήπειρος, Άρτα, Πρέβεζα/Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα

4ος όμιλος: Καρδίτσα, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Ευρυτανία, Φωκίδα, Βοιωτία

5ος όμιλος: Αιτωλοακαρνανία, Κεφαλληνία – Ιθάκη, Ζάκυνθος, Αχαϊα, Ηλεία, Μεσσηνία, Λακωνία

6ος όμιλος: Αρκαδία, Αργολίδα, Κόρινθος, Αθήνα, Αν. Αττική, Δυτ. Αττική, Πειραιάς

7ος όμιλος: Δωδεκάνησα, Χίος, Σάμος, Λέσβος, Κυκλάδες

8ος όμιλος: Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ Η ΕΠΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ